Вхід | Реєстрація

Мітинг-реквієм пам’яті великого Лікаря

Мітинг-реквієм пам’яті великого Лікаря

Минулої середи вшановували пам’ять Заслуженого лікаря України Миколи Касьяна.

Десятого квітня до пам’ятника відомого на весь світ лікаря і, насамперед, нашого земляка, прийшли безліч кобелячан. Усі вони зустрілися в цьому місці, аби згадати Миколу Андрійовича та поділитися своїми спогадами про цю людину. Першим до мікрофона запросили Анатолія Таранушича.

— На жаль, уже четвертий день народження Миколи Касьяна ми зустрічаємо без нього. Про цю людину можна говорити багато. Та найголовніше, він був обдарований великим скарбом — зцілювати хворих. І сьогодні мені дуже хочеться, аби навіть через багато років ми так само часто згадували Миколу Андрійовича, як це відбувалося до сьогодні, — сказав голова РДА.

До слова запросили і Олександра Ісипа.

— Микола Андрійович дійсно був обдарованим чоловіком. Він був здатен на різні подвиги в своєму житті. Та, насамперед, він зцілював тіла й душі людей. Маючи добре серце, допомагав багатьом людям. На жаль, ми недостатньо цінували його за життя. І впевнений, що недостатньо оцінили вже після смерті. Та сьогодні сотні тисяч людей у всьому світі знають Миколу Андрійовича. Він — наша гордість. І хто знає, коли земля народить ще таку талановиту людину, як Микола Касьян, — сказав міський голова.

З промовою виступив і Юрій Тагадюк. У своєму виступі він зазначив, що за багатолітню медичну практику Микола Касьян допоміг великій кількості хворих, подарувавши їм радість ходити та жити без болю. Свої проблеми Миколі Андрійовичу довіряли політики, народні артисти і космонавти.

— Але це зовсім не означало, що він забував про простих людей. До всіх він ставився уважно, з розумінням, особливо до маленьких своїх пацієнтів, — сказав Юрій Іванович.

Також голова районної ради зазначив, що з метою увіковічнення пам’яті народного лікаря районна рада розглядає питання про присвоєння Будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Касьяна.
Після промов виступаючих пам’ять Миколи Андрійовича вшанували хвилиною мовчання і присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника великому Лікарю. А далі присутніх запросили до районного Центру культури та дозвілля на концерт, присвячений Миколі Касьяну.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2013, 14:21 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації