Вхід | Реєстрація

Трубу в Лучках викопували «гражданє міра»

Трубу в Лучках викопували «гражданє міра»

Цієї середи на території Лучківської сільської ради невідомі особи намагалися викопати труби колишньої поливної системи.
Про цей випадок нам повідомив голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич. О 16:00 ми приїхали на місце і побачили жовтий екскаватор «Камацу», який викопував траншею. На той час вона вже була довжиною близько ста метрів. Неподалік стояв лучківський сільський голова Олександр Вусатий, представники міжрайонного управління водних ресурсів та дільничний інспектор міліції Віктор Тимцуник. Серед них були і двоє чоловіків, які керували робочим процесом.

Сільський голова, звертаючись до них, попрохав надати дозволи на виконання робіт, але чоловіки йому відмовили, мовляв, усі документи були надані представникам міліції, які приїжджали зранку.

— Якщо у вас все законно, то вони повинні бути у вас на руках! — каже Олександр Вусатий.

— Они у нас есть. Но я не обязан вам их предоставлять, — відповідає один із чоловіків, невисокого зросту, у темних окулярах, якому близько тридцяти років.

Коли ми особисто звернулися до чоловіків, то на наше прохання представитись, вони назвали себе просто — «гражданє міра». І розповіли, що вони займаються реконструкцією поливної системи, шляхом заміни металічних труб на нові пластикові. Та відповісти, яка доля чекає на вирізані металічні труби, вони не виявили бажання. Лише сказали, що всі відповіді нам нададуть у прес-центрі місцевого райвідділу.

Головний інженер Новосанжарського міжрайонного управляння водних ресурсів Ігор Нестеренко нам розповів, що ці роботи ведуться незаконно. Адже труби колишньої поливної системи знаходяться на балансі їхнього управління і здійснювати з ними будь-які дії без дозволу управління не можна.

— Сьогодні зранку нам зателефонував сторож і повідомив, що на цьому місці розпочалися якісь роботи. Для нас це стало новиною, адже ми балансоутримувачі цієї труби, яка являється державною власністю. Ніяких дозволів на виконання робіт ми не надавали, — стверджує Ігор Нестеренко.

— Це вже не перші спроби вирізати труби, — розповідає начальник дільниці міжрайонного управління водних ресурсів у Кобеляцькому районі Володимир Калюжний. — Минулого року, узагалі, розрили близько п’ятисот метрів, а нам потім довелось заривати. Та таких нахабних людей, як у цьому випадку, ми ще не зустрічали.

Сільський голова Олександр Вусатий також не чув про реконструкцію поливної системи. Та й чоловіків, які виконують роботи, за його словами, також уперше бачить.

— Дізнались лише, що ці люди з Черкас, а трактор вони винайняли з Комсомольська. Більше невідомо нічого, — каже Олександр Павлович. — Сьогодні зранку ми викликали наряд міліції. Вони приїхали, склали акт і поїхали. Нам же міліціонери нічого не сказали. У свою чергу, роботи продовжились.

За коментарем ми звернулись до дільничного інспектора міліції Віктора Тимцуника, але надати роз’яснення він не зміг. Адже, за його словами, сам не володіє жодною інформацією, установити осіб йому також не вдалося. Мовляв, чоловіки не представляються і документів йому не показують. Ми запитали, чому тоді дільничний не викликає оперативну групу та не забирає цих чоловіків до райвідділу і чому до цього часу роботу трактора не зупинили до вияснення ситуації. Тільки після нашого зауваження, дільничний попрохав водія трактора призупинити роботу і викликав наряд міліції.

— І отак цілий день: то копай, то не копай, — скаржиться водій трактора.

Доки всі чекали на наряд міліції, двоє чоловіків спокійно сіли в свій автомобіль, посигналили та поїхали. Дільничний же записав номерні знаки автомобіля.

Ми також вирішили не чекати на наряд міліції, адже затримувати вже було нікого. Через декілька годин у телефонному режимі Віктор Тимцуник нам розповів, що на виклик приїхали слідчі та група державтоінспекції, яка затримала трактор до вияснення ситуації.

Уранці наступного дня ми звернулися за коментарем до начальника Кобеляцького відділу внутрішніх справ Миколи Подоброго. Микола Миколайович повідомив, що трактор, який виконував роботи, вилучений. По даному факту відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 197 КК України «Захоплення земельної ділянки». Також він розповів, що на момент нашої розмови жодних документів, які б підтверджували законність реконструкції, «гражданє міра» не надали.

Від редакції: напевне, наступного разу на лучанську трубу нападатимуть уже «зєльониє чєловєчкі».


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2013, 16:25 | Кобеляки | Цікаве


1. Бувалий / 21 квітня 2013, 23:33
Зрозуміло, що Тімцуник там виконував роль "охоронця правопорядку", поки викопають трубу. Та щось у них не склалось. Але справу в міліцї відкривати немає проти кого, тож все буде на гальмах... А Вусатий зі сторожем молодець, підняли всіх на ноги. От тільки чи не буде "спроби №2" -- на цей раз вже без преси?
2. New York / 22 квітня 2013, 10:38
Во прикол! )))
Пацанчики поводили себе настільки впевнено, що навіть мєнт зачаровано спостерігав за роботою екскаватора. )))
3. Бувалий / 22 квітня 2013, 12:05
3. New York пише:
«...Пацанчики поводили себе настільки впевнено, що навіть мєнт зачаровано спостерігав за роботою екскаватора. )))

»
, який
2. Соколянин пише:
«рятуе трубу-вже 7-й раз»
Точто прикол...)))
4. сапог / 22 квітня 2013, 17:18
Без згоди нач.міліції,або прокурора, ніхто так нахабно б не посмів скоювати злочин.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації