Вхід | Реєстрація

Побачила світ нова книга Леоніда Митька

Побачила світ нова книга Леоніда Митька

Минулого тижня в приміщенні Кобеляцького музею літератури та мистецтв відбулась презентація книги «Цілюще срібло батьківських криниць».

На презентацію книги Леоніда Митька запросили літераторів та людей, які люблять художнє слово. Директор музею літератури та мистецтв Тетяна Чешко розповіла про автора цієї книги. Зокрема, у її розповіді прозвучало, що Леонід Митько не лише літератор, а й композитор. Сьогодні він — голова Кобеляцької районної громадської організації «Літератор», член Національної спілки журналістів України та лауреат літературно-мистецької премії Володимира Малика. Проте, книга, презентована присутнім цього дня, не перша в його арсеналі. Раніше побачили світ цілий ряд видань: «Літературними стежками Кобеляччини», «Полтавські бувальщини», «Урочище» та «Дорога до батька».

За словами Леоніда Борисовича, книга «Цілюще срібло батьківських криниць» — це відтворення в розповідях та діалогах того, що найбільше йому запам’яталося, це спомини земляків про свій родовід, їх надії, набутки на сподівання. Герої книги — учителі, літератори та журналісти. Їх, до речі, цього дня запросили на урочисту презентацію книги. Серед них історик Яким Дубина, учителі Наталія Кушнір та Олександра Романченко, керівник художньої самодіяльності Валентина Уткіна, музикант Володимир Заїка, літератори Людмила Усенко, Любов Варич та Валентин Голяник.

Леонід Митько всіх представив загалу та коротко розповів, чому з-поміж широкого кола людей обрав саме їх. Яким Дубина, як він зізнався присутнім, до цього часу не розуміє, чому про нього написали в книзі.

— Я думаю, що кожен із присутніх у цьому залі гідний того, аби про нього написали в книзі, адже кожен із вас має якісь здобутки, — сказав Яким Іларіонович.

— А якби мені колись сказали, що я стану однією з героїнь книги — я б також не повірила, — зазначила поетеса Людмила Усенко.

Леонід Митько представив присутнім і музиканта Володимира Заїку, який цього дня прийшов зі своїми колегами Віктором Фесюрою та Олексієм Вакулинським. Вони виконали декілька запальних музичних номерів.  Цікаво, що всі присутні на заході голосно підспівували артистам і це викликало в усіх неабиякий заряд позитиву. А дехто, до речі, почувши веселу музику, пустився в танок. За свій виступ артисти отримали гучні аплодисменти від глядачів.

— Запахло справжньою Україною, — підсумував виступ Яким Дубина.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2013, 09:36 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації