Вхід | Реєстрація

А музика звучить…

А музика звучить…

12 квітня в районному Центрі культури і дозвілля відбулася досить помітна подія в культурному житті громадськості міста. Цього вечора в залі зібралися поціновувачі справжньої живої музики на звітний концерт учнів та викладачів Кобеляцької дитячої музичної школи, присвячений 90-й річниці створення Кобеляцького району.

Уже в фойє гості потрапили в дивовижний, веселковий світ дитячої уяви. У експозиції «Ми творимо красу» була представлена виставка художніх робіт учнів відділу образотворчого мистецтва (викладачі Оксана Виноградова та Юлія Руденко).

У програмі самого концерту брали участь представники всіх інструментальних відділів та хореографії. Понад дві години гості мали можливість милуватися майстерністю виконання музичних творів, полинути в багатогранний і неповторний світ музичного мистецтва. Концертна програма складалася з музики різних епох, стилів і жанрів.

Учасники концерту демонстрували високу виконавську майстерність, адже більшість із них є переможцями чи дипломантами обласних конкурсів виконавської майстерності «Юний віртуоз Полтавщини», «Музичний калейдоскоп», «Душі пісенної криниця», «Срібний черевичок».

Урочисто-патріотичною піснею «Як не любить тебе, мій краю?» розпочав концертну програму хор учнів старших класів (викладач Людмила Лапшикова, концертмейстер Ірина Павленко). Чарівний спів дарували слухачам переможці загальношкільних та обласних конкурсів — солісти-вокалісти Вікторія Федоренко, Анжела Репешко, Людмила Кузенко, Тетяна Брехарь (викладачі Ольга Сабірова, Антоніна Танська).

Натхненно, у відповідному образі, виконала на скрипці «Хоровод» Н. Бакланова Ярослава Мороз (викладач Наталія Скляренко, концертмейстер Вікторія Татарко).

Уміло передав характер музичного твору композитора Клода Боллінга, мелодію з кінофільму «Іграшка», ансамбль гітаристів (викладач Олександр Круглий).

Тепло вітали глядачі виступи по класу баяну Тетяни Сердюк, по класу акордеону Тетяни Брехарь (викладачі Світлана Прапірна та Оксана Мосур), бандуристку Аліну Сидоренко (викладач Тетяна Песиголовець), сопілкаря Олексія Стогнія (викладач Олександр Поберій).

На високому професійному рівні виконали на роялі свої концертні твори учні відділу гри на фортепіано Тетяна Ліщина (викладач Людмила Горбуля), Аліна Сидоренко (викладач Тетяна Каташ).

Яскраве враження на присутніх справили виступи учнівських творчих колективів школи: ансамблю баяністів (викладач Світлана Прапірна), джазового квартету (викладач Віктор Ліщина), ансамблю бандуристів (викладач Тетяна Песиголовець), вокального ансамблю учнів старших класів (викладач Людмила Лапшикова), фольклорного ансамблю (викладач Оксана Мосур), переможця обласного конкурсу «Музичний калейдоскоп» ансамблю сопілкарів (викладач Олександр Поберій).

Неабияким успіхом у глядачів користувалися виступи неодноразових переможців обласного конкурсу хореографічних колективів шкіл естетичного виховання «Срібний черевичок» — трьох вікових груп хореографічного відділення музичної школи (викладачі Тетяна Коренівська та Олена Пушкіна).

Шквалом оплесків супроводжували глядачі виконання творів «Адажіо» композитора Т. Альбіноні та «Фантазію» в інструментовці Олександра Вертелецького. А переможці обласного конкурсу «Серце, віддане дітям» оркестр народних інструментів викладачів школи виконали композицію «Ноктюрн» Арно Бабаджаняна.

Уже не вперше, як справжні професіонали, програму концерту вели учні Людмила Кузенко та Станіслав Скорик під керівництвом автора сценарію Ольги Сабірової та режисера концерту директора музичної школи Олександра Скляренка.

Творчий звіт колективу — завжди найвідповідальніша подія в житті школи. І, як результат творчої, напруженої праці — яскраве дійство на сцені, вдячні оплески та відгуки глядачів. Педагогічний колектив Кобеляцької дитячої музичної школи вкотре довів, що школа багата юними даруваннями, а в умілих руках фахівців природжені здібності дітей перетворюються на діаманти талантів.


Автор: Марія Кириченко, начальник відділу культури і туризму Кобеляцької райдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2013, 11:32 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації