Вхід | Реєстрація

На Полтавщині відбулось виїзне засідання комісії Громадської ради Державної пенітенціарної служби України

На Полтавщині відбулось виїзне засідання комісії Громадської ради Державної пенітенціарної служби України

На території Кременчуцької виховної колонії 23 квітня поточного року відбулось виїзне засідання комісії Громадської ради Державної пенітенціарної служби України з питань громадського контролю за дотриманням прав засуджених, які тримаються у виховних колоніях. Співорганізатором заходу виступила Державна пенітенціарна служба України.

До участі у зібранні були запрошені: представник апарату Служби Владислав Скоропляс, виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду захисту навколишнього та соціального середовища України Олександр Абарінов, Голова Правління Міжнародної громадської організації «Міжнародне товариство прав людини-Українська секція» Андрій Сухоруков, представник Міжнародного благодійного фонду «Інше життя» Олександр Дорофєєв, керівництво територіального управління  в Полтавській області, адміністрація Кременчуцької виховної колонії, члени піклувальної та педагогічної ради виховного закладу, а також представники батьківського комітету колонії.

Розпочав засідання Владислав Скоропляс, привітав усіх присутніх та зазначив:

— Останнім часом суспільством приділяється посилена увага дітям, котрі перебувають у конфлікті із законом, дотриманню їх прав і свобод. Важливим механізмом перевірки дотримання прав людини у місцях позбавлення волі - є громадський контроль діяльності установ виконання покарань. Для здійснення контролю за діяльністю органів і установ, врахування громадської думки під час реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань при Державній пенітенціарній службі України створений постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган - Громадська рада. Сьогоднішня зустріч на базі виховної установи присвячена вивченню взаємодії  громадськості, а саме - піклувальної ради та батьківського комітету з адміністрацією колонії,  виконання даними інституціями покладених на них повноважень, вивченню проблемних питань в роботі  та виробленню спільних пропозицій, які в подальшому покращать співпрацю педагогічної та піклувальної ради, а також батьківського комітету виховного закладу. Оскільки згідно вимог наказу Міністерства юстиції України від 09.01.2013 №65/5 «Про затвердження Положення про педагогічну раду виховної колонії та Типового положення про батьківський комітет при виховній колонії» головними завданнями даних колегіальних органів виховної колонії є розгляд питань та надання пропозицій адміністрації виховної колонії щодо організації соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими, удосконалення навчально-виховного процесу. Саме участь громадськості в підготовці юнаків до життя в правомірному суспільстві виступає рушійним моментом, який дозволяє контролювати дотримання прав дитини в місцях позбавлення волі.

Члени засідання під час спілкування з представниками громадських інституцій більш детально ознайомилися з практикою діяльності батьківського комітету та педагогічної ради щодо прийняття рішення стосовно залишення засуджених, які досягли 18-річного віку, у виховній колонії або їх переведення  із виховної колонії до виправного закладу. Учасники дізнались про вже існуючі форми роботи в сфері громадського контролю, а також презентували власний успішний досвід. Поділилися ідеями щодо подальшої співпраці громадськості та адміністрації колонії. Під час дискусій та обговорення всі учасники зустрічі прийшли єдиної думки, що у виховних закладах для юнаків створюються більш сприятливі умови для проживання, соціально-виховної та психологічної роботи, навчально-виховного процесу. В результаті активної роботи були визначені подальші шляхи активізації співпраці адміністрації виховної установи з батьківським комітетом та піклувальною радою.

Свою думку щодо застосування статей 147, 148 Кримінально-виконавчого кодексу України виразили і самі підлітки під час анонімного анкетування. В опитуванні прийняли участь 40 осіб, з яких - неповнолітні засуджені та засуджені, які вже досягли вісімнадцятирічного віку.

Комісія ознайомилася з умовами тримання вихованців, матеріально-побутовим забезпеченням, навчально - виховним процессом, організацією соціально-корисної зайнятості хлопців в колонії.

Підводячи підсумки робочого дня члени виїзного засідання зазначили, що зустріч видалася досить плідною і корисною. Визначені форми взаємодії адміністрації з піклувальною радою та батьківським комітетом поєднають та доповнять одна одну, нададуть змогу плідно реалізовувати політику в галузі дотримання прав дитини в ув’язненні.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2013, 11:48 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації