Вхід | Реєстрація

Кіровський Хатіко

Кіровський Хатіко

Близько півроку тому в своїх публікаціях ми розповідали про такий собі міні-притулок для безпритульних тварин, який виник поряд із селом Кірове.

Тоді, восени минулого року, поряд зі знаком, що вказує напрямок повороту на село Кірове, з’явився рудий собака, який кілька днів сидів на одному місці. Потім люди привезли на те місце будку, де собака і поселився, а через декілька днів там з’явився ще один пес. Згодом, угледівши тварин, люди почали їх підгодовувати.

Минулого тижня ми вирішили дізнатися, як песики пережили зиму і чи не вирішив хто-небудь забрати їх до себе додому. Коли ми приїхали, то побачили на тому ж місці двох псів. Щоправда, одного з них, чорного, замінив зовсім молодий чорно-білий песик. Біля будки хтось поставив декілька залізних мисок, у яких хліба так багато, що тваринам вистачить їсти на декілька днів.

Та ані спека, ані зливи, ані люті морози не змусили рудого пса покинути своє місце біля знаку. Чотирилапий живе тут уже близько півроку. Щодня, як за будильником, пес ніби виходить на варту та постійно когось виглядає.

Щоправда, кличку собаки нам дізнатися не вдалося. Проте, люди його порівнюють із легендарним псом Хатіко, який до самої смерті чекав на свого загиблого господаря. Він приходив на станцію протягом дев’яти років у надії, що господар повернеться, але так і не дочекався. Після смерті чотирилапий став світовим символом вірності, а на його честь у Японії встановили пам’ятник.

Люди припускають, що кіровського пса також могли покинути біля дороги і він протягом тривалого часу продовжує вірно чекати на свого господаря.

Пес поки що не відгукується на жодну з кличок, та й до відвідувачів ставиться вкрай недовірливо. Тварина ніби боїться покинути варту та щось або когось пропустити. Можливо, він продовжує вірно чекати на господаря, а тому і не полишає свого місця біля знаку ні на хвилину.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2013, 16:35 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації