Вхід | Реєстрація

Флеш-моб єдності у Кобеляках

Флеш-моб єдності у Кобеляках

Минулого тижня учні Кобеляцької загальноосвітньої школи №2 влаштували флеш-моб на території свого навчального закладу.

У середу зранку ми прийшли до Кобеляцької школи №2. Одразу ж увагу до себе привернули учні, які були одягнені в українські народні костюми. А на асфальті, біля центрального входу в школу, крейдою був намальований великий Герб. Ми зайшли всередину навчального закладу, аби поцікавитись, яке свято відзначають його учні.

Заступник директора з виховної роботи Наталія Чуніхіна розповіла, що члени ради учнівського самоврядування придумали влаштувати флеш-моб, який вирішили присвятити 90-річчю утворення Кобеляцького району та 95-річчю від Дня народження Олеся Гончара. Тим більше, що школа носить ім’я цієї людини.

Ми вирішили особисто познайомитися з декількома представниками учнівського самоврядування. Юні хлопці та дівчата нам розповіли, що на одому з засідань ради прозвучала пропозиція влаштували такий собі флеш-моб єдності. Тим більше, що в Кобеляках подібного дійства раніше ще не було. Насамперед учні мали за мету довести, що кобелячани є невід’ємною частиною великого українського народу.

— Спочатку була ідея вийти на подвір’я, узятись за руки та хором заспівати Гімн. Та пізніше, у ході обговорення, вирішили одягти ще й вишиванки та зобразити Герб. Члени учнівського самоврядування так захопилися цією ідеєю, що особисто обійшли кожен клас, провели велику агітаційну роботу. І більшість учнів нас підтримали, — розповідають активісти.

Головною умовою флеш-мобу було прийти до школи в українській вишиванці або ж на одязі школярів повинні були бути елементи державної символіки. Дівчата, у кого дозволяла довжина волосся, повинні були заплести косу. До дня, коли мав відбутися флеш-моб, готувалися прискіпливо. Кожен виношував у собі різноманітні ідеї, як можна вирізнитися з-поміж решти.

І вже зранку в середу, під час одного з уроків, пролунав довгий дзвінок, який символізував про те, що всі учні повинні вийти на шкільне подвір’я. Через декілька хвилин його заполонили школярі у вишиванках. У основному, це були учні 5-х—11-х класів. До речі, цю ідею підтримали і найменші. Учні 2 «А» класу також прийшли до школи у вишиванках, а в декого з дівчаток на голові були різнобарвні віночки з квітів. Також серед учнів можна було побачити і викладачів, переодягнених у народні костюми. А вчитель біології Марина Пестременко відтворила на собі абсолютно всі елементи народного вбрання, починаючи від плахти, сорочки та поясу, завершуючи стрічкою у волоссі. Директор школи Світлана Грінько одягла вишиванку вишиту білим по білому і червоне намисто. Від різнобарв’я кольорів на шкільному подвір’ї просто розбігалися очі. Тут можна було побачити і яскраві вишивані сорочки, і жовто-блакитні стрічки та кульки, і червоні маки у волоссі дівчат, і хлопців у шароварах. Дехто намалював на своєму обличчі жовто-блакитний Прапор, а хтось — вималював контури Герба. Та всіх об’єднувало одне: спільна ідея та відмінний настрій.

Через деякий час, за командою, старшокласники стали по контуру Герба, намальованого на асфальті, і взялися за руки, а молодші школярі також узяли один одного за руки та стали по формі кола побіля них. Зазвучав Гімн. Усі на декілька хвилин завмерли. Хтось, хто стояв дещо осторонь від решти, під звуки Гімну поклав праву руку собі на серце. Це виглядало дуже зворушливо. Далі для учнів ввімкнули декілька пісень про Україну та Полтавщину. Викладачі запропонували школярам декілька хвилин повеселитися: поспівати або ж потанцювати всім разом. Учні сприйняли таку пропозицію з захватом. До танку приєдналися і викладачі, і директор школи, і школярі. Виник справжній флеш-моб єдності, коли вік, посада та соціальний статус не мають жодного значення. Коли дійство завершилось, усі не поспішали розходитись по своїх кабінетах та класах. Учні фотографувалися зі своїми однолітками та викладачами на пам’ять про цей чудовий день.

— Так, такого не було ще ніколи за всю історію школи, — зазначила одна з викладачок. — Та й у Кобеляках також.

Насамкінець Наталія Чуніхіна зазначила, що навіть не думала, що така велика кількість учнів виявить бажання взяти участь у флеш-мобі. І найголовніше, що цю ідею запропонували учні і самі ж, без допомоги дорослих, утілили її в життя.

 

Довідка

Флешмоб — це заздалегідь спланована масова акція у якій велика кількість людей збирається у громадському місці і протягом декількох хвилин виконує заздалегідь узгоджені дії, а потім всі швидко розходяться.

 

Фото із події ви можете переглянути у нашій галереї


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2013, 10:32 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Просто Вася / 1 травня 2013, 16:26
Щось не розумію - словечко "флешмоб" тепер стало просто модним забугровським а-ля "окей"? Все що не попадя ним називають, абсолютно не задумуючись, що воно значить.

А відео зачотне. Коли дивився заставку то думав, що там діти на шаблях фехтувати один з одним будуть, при підтримці взводів лучників.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації