Вхід | Реєстрація

Першотравневий мітинг у Кобеляках

Першотравневий мітинг у Кобеляках

1 травня біля пам’ятника Володимиру Леніну відбувся мітинг на честь свята, яке раніше називали Міжнародним днем солідарності трудящих. А сьогодні — це Свято весни та праці.
Зранку біля пам’ятника Володимиру Леніну збирається близько сорока людей. Всі вони переважно пенсійного віку. Молоді ж серед присутніх практично немає, лише декілька осіб. Всім, хто тільки-но приходить на мітинг, закріплюють на одязі маленькі бантики яскраво-рожевого кольору. По обидві сторони пам’ятника Леніну встановлюють прапори соціалістичної а комуністичної партій. Неподалік від присутніх один з чоловіків розмахує прапором соціалістичної партії, а ще один — приніс з собою Державний Прапор, який просто тримає в руках. Перед самим початком мітингу з’являються два міліціонери. Вони близько не підходять, а стежать за правопорядком на відстані.
О десятій годині всіх присутніх прохають підійти ближче. Першим зі словами вітання звертається голова районної організації комуністичної партії Володимир Юхименко. Він зазначає, що сьогодні свято Першого травня відзначають в 66 державах світу. І що раніше воно відзначалося на рівні зі святом Перемоги. Також нагадав, що походження Дня солідарності трудящих нерозривно пов’язане з боротьбою за коротший, восьмигодинний робочий день. Довгий час Першотравень був символом революції та непримиренної класової боротьби. На демонстраціях проголошували вимоги щодо покращення життєвих умов та заклики до міжнародної солідарності. І Відоме гасло «Мир, труд, май!» на довгі десятиліття закарбувалося в пам’яті багатьох людей. Та вже в часи незалежної України свято перейменували. Відтепер першого травня відзначається Свято весни та праці, хоча більшість його продовжує називати більш звично для себе — День солідарності трудящих.
Наступним бере слово Володимир Чуйков. Та вітати присутніх він не поспішає.
— Сьогодні — це вже не свято, а день боротьби за свої права і краще сьогодення. Був Радянський Союз — були й права. А зараз ми їх не маємо. Сьогодні в Парламенті хочуть прийняти законопроект, який дозволятиме роботодавцям встановлювати дванадцятигодинний робочий день. Тому хочу запитати, де молодь, яка сидить без роботи? Чому вони не встають і не йдуть протестувати? Вони повинні тут колоною стояти поруч з нами, — каже Володимир Трохимович.
— Сьогодні одні цілодобово працюють, а інші — ніякої роботи не мають, — обурено додає одна з жінок.
Від імені соціалістів виступив Микола Жук, який і відповів, чому молоді немає серед присутніх на мітингу. На його думку, молоді люди просто розчаровані своїм життям і на краще майбутнє вже не сподіваються.
— Раніше, коли ми святкували свято Першого травня, всі ми йшли великою колоною, тримаючи в руках квіти, надувні кульки та транспаранти. Тоді ми мали роботу, безкоштовну медицину та освіту. І всі ми були задоволені власним життям. А сьогодні ми не маємо нічого, — каже Жук.
Насамкінець мітингу його учасники кладуть квіти до пам'ятника Леніну та розходитись не поспішають. Вони так і продовжують стояти, обговорюючи світле минуле та гірке сьогодення.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2013, 14:14 | Кобеляки | Суспільство


1. молодь / 1 травня 2013, 14:30
Тому хочу запитати, де молодь, яка сидить без роботи? Чому вони не встають і не йдуть протестувати? Вони повинні тут колоною стояти поруч з нами, — сказав Володимир Трохимович. А я хочу запитати проти кого в Кобеляках протестувати? У нашому районі така " ідилія " між ПР і "опозицією, що ми не знаємо проти кого ж нам протестувати, кому ставити свої вимоги? Треба всіх гнати від Кобеляцької кормушки і владу, і опозицію.
2. травень / 1 травня 2013, 18:20
що правда то правда...Район вбивається продається дерибаниться..школи закриають медицину ліквідовуюють.екологія свинарниками скоро завоняється..дорогами вже й на велосипеді не проідеш..олдним словом ранти...зато деферамби співаються що аж курям стдно..а народ все терпить
3. гість / 2 травня 2013, 13:50
2. травень пише:
«а народ все терпить »
і все знову і знову обирає мером свого йосипа
4. молодь / 2 травня 2013, 18:03
3. гість пише:
«і все знову і знову обирає мером свого йосипа »

Ісип впливає на життя в Кобеляках як кожен із нас,не внього вплив на наших чиновників та на кошти району.
5. Гражданин / 2 травня 2013, 21:57
4. молодь пише:
«Ісип впливає на життя в Кобеляках як кожен із нас,»

Примитивная мысль. Городской глава это "не кожен ыз нас". У него власти и ресурсов достаточно. Главное нужно иметь желание организовать улучшение жизни горожан.
6. Бригадір / 3 травня 2013, 22:56
Та дайте людині свою жизнь улудщить, щоб старость красівой була, а потом горожани будуть. Хіба їм погано з помойкой на кожном перекрьосткі живеться????? Це ж улудшеніє з європи.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації