Вхід | Реєстрація

Слава Перемоги житиме вічно

Слава Перемоги житиме вічно

Дорогі фронтовики Великої Вітчизняної війни, партизани і підпільники, учасники війни, вдови, трудівники військового тилу, діти війни, дорогі земляки, жителі Кобеляк і району!

Щорічно в останній місяць весни 9 травня ми відзначаємо День Перемоги над фашистською Німеччиною у війні 1941-1945-ого років.

З кожним роком усе далі й далі вглиб історії віддаляється той героїчний подвиг воїнів Збройних Сил і всього народу, які в кровопролитних боях змели з нашої землі коричневу чуму — німецький фашизм. У цьому році минає вже 68 років від дня тієї історичної Перемоги.

Війна та була всенародною, недаремно ж вона зветься Вітчизняною, дуже страшною, жорстокою і важкою.  Особливо тяжко радянському народові довелось у перший рік цієї кровопролитної бійні.

Першими вступили в бій з ворожими військами прикордонники, застави і загони та передові частини Червоної Армії. Німецько-фашистські війська, маючи величезну перевагу в живій силі та бойовій техніці, не зважаючи на небувалі для себе втрати, вперто просувались углиб радянської території. Фронт бойових дій проходив від Баренцового до Чорного моря.Першою вирішальною подією Великої Вітчизняної війни, яка стала початком кінця гітлерівського третього рейху і зупинила наступ фашистської армади, стала битва під Москвою. Гітлеру та його помічникам так і не вдалося захопити радянську столицю. Після цього були битви під Сталінградом та на Курській дузі. Вони стали вирішальними ударами, які надломили хребет лютого ворога. І почалося визволення. Метр за метром, село за селом звільняли радянські воїни рідну землю. А потім погнали фашистів у їх лігво — у Берлін. Саме там відбулася остання і одна із найграндіозніших битв між радянськими і німецько-фашистськими військами. А вранці 1 травня 1945 року над фашистським рейхстагом замайорів штурмовий червоний прапор 150-ої стрілецької дивізії як символ остаточної перемоги над Німеччиною.

Ми пишаємося бойовими подвигами наших земляків, яким були присвоєні найвищі відзнаки — звання Героя Радянського Союзу. Героями стали Т.Л.Клименко, М.Т.Мужайло, О.Т.Дейнега, І.П.Шенгур, І.І.Соломоненко, Ф.І.Марченко, І.І.Ведмеденко, А.П.Семенов. А наш земляк Павло Васильович Чорний був нагороджений орденами Слави всіх трьох ступенів. Тисячі інших жителів Кобеляцького району за свої ратні подвиги отримали заслужені бойові ордени та медалі. І тисячі не повернулись із фронтів тієї найкровопролитнішої в історії людства війни. За її роки загинуло більше 27 мільйонів радянських людей, у тому числі вісім мільйонів українців. Минуло 68 років мирного життя, без пострілів і вибухів снарядів, але голос скорботи за тими, хто на повернувся до рідних домівок, і до сьогодні звучить у кожній сім’ї.

Вічна слава героям, які загинули у священній боротьбі за свободу і незалежність нашого українського народу. На честь святкування 68-ої річниці Перемоги над фашистською Німеччиною міська рада ветеранів та я особисто вітаємо  всіх ветеранів війни, трудівників тилу, партизанів, вдів загиблих воїнів, земляків міста і району зі святом Перемоги. Бажаємо доброго здоров’я, щастя, бадьорості і благополуччя у повсякденному житті. Нехай завжди буде мир, дружба та чисте ясне небо.


Автор: А. Живулько, голова міської ради ветеранів, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2013, 09:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації