Вхід | Реєстрація

У райцентрі збираються ремонтувати тротуари

У райцентрі збираються ремонтувати тротуари

Дана новина претендує на звання ледве не сенсації.

Днями серед городян почала поширюватись інформація про те, що в райцентрі буцімто збираються ремонтувати тротуари. Ця новина була і довгоочікуваною, і несподіваною одночасно. Дехто з обивателів сприйняв її, як запізнілий першоквітневий жарт.

Та ось минулого тижня на вулицях Кобеляк були помічені міський голова Олександр Ісип разом із своїм заступником Олександром Письмаком. Вони ходили від будинку до будинку, про щось говорили з городянами. На запитання, чи не агітує міський голова земляків активніше прибирати з вулиць гілля та будівельні матеріали, Олександр Ісип відповів: «Так, і це ми робимо, але головна мета — визначення місць, де на тротуарах замінять асфальтне покриття».

Міський голова запевнив, що говорить цілком серйозно і жартувати не збирається. Він розповів, що в Кобеляки вже приїжджали співробітники державного проектного інституту «Укрдіпродор». Вони розпочали роботи з виготовлення чотирьох проектів, за якими проводитиметься ремонт тротуарів, провели необхідні вимірювальні роботи.

На ремонт тротуарів міська влада збирається виділити півмільйона гривень. Усі вони — із міського бюджету. Ремонт збираються розпочати вже восени цього року. Та основний фронт робіт буде все ж розгорнутий у 2014 році.

Міські тротуари мають заасфальтувати. Їх ширина повинна становити 1,8 метра, щоб узимку асфальт очищали машини, а не двірники з мітлами та лопатами. Перекласти асфальт і створити нові тротуарні доріжки мають на вулицях Шевченка, Червоноармійській, Полтавській (у напрямку до нового ринку), Батиря. Також у проект включені парки Перемоги та Піонерський. У парку Богдана Хмельницького вирішили асфальт поки що не перекладати, адже там планують будувати басейн і футбольний майданчик. Отже, пішохідні доріжки просто зруйнує будівельна техніка.

Напевне, найбільше радітимуть утіленню в життя планів міської влади співробітники та відвідувачі центральної районної лікарні та санітарно-епідеміологічної служби. Нарешті, із підняттям тротуару буде ліквідований злощасний «басейн» із талої та дощової води, який їм щорічно дошкуляє восени та навесні.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2013, 13:36 | Кобеляки | Суспільство
1. Бригадір / 3 травня 2013, 22:45
Ага в Богдана тротуари взагалі не потрібні, там техніка десь їздитиме. Сань зразу видно шо ви малого в школу на служебній возите. А як би пройшли хоть раз з дому та через парк з вугла від "Юлії" на центральну аптеку. Та після доща. То побачили б де в першу чергу ще років двадцять назад потрібно положити трутуар. Да частіше вам потрібно ходити то бачили б місто. а то вас лише возять ,як міністра. Добре хоть дороги не перекривають, як їдете.
2. Чудо Юдо / 5 травня 2013, 00:49
Мде, автор чотири рази наголосив, що це не жарт. Так, правильно робить, в нашій країні у таке щастя ніхто просто так не повірить. От тільки здається мені затягнеться ця справа як мінімум до наступного року. Щоправда бувають і чудеса - нещодавно одне чудо своїми очима бачив, а саме дорожних працівників, як в суху і ясну погоду ремонтували поворот, що біля пошти. Їй-Богу не брешу! Вперше побачив таке, але було... Хм... може вони грязюку із собою привели і, перш ніж класти асфальт, наляпали її на дорогу?.. Ну хіба так.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації