Вхід | Реєстрація

Міліціонери та еменесники врятували собаку

Міліціонери та еменесники врятували собаку

Нещасна тварина впала в каналізаційний колодязь і без людської допомоги була приречена на загибель.

У четвер, вранці, у Кобеляках на вулиці Шевченка, поряд із центральною районною лікарнею, був невеличкий ажіотаж. Спочатку біля входу в медичний заклад зупинилась міліцейська машина, із якої вийшли співробітники місцевого райвідділу внутрішніх справ. Потім поряд зупинився пожежний автомобіль. Працівники МНС тримали в руках мотузки та якесь спеціальне приладдя, здалеку схоже на міношукач. Випадкові перехожі, які спостерігали за діями міліціонерів та рятувальників, спочатку подумали, що відбуваються якісь тренувальні заняття. Та ситуація за кілька хвилин прояснилася. Весь гурт людей у формі попрямував до каналізаційного колодязя, розташованого поряд із автобусною зупинкою. Один із «еменесників» опустив чудернацький прилад у відкритий отвір і через десяток секунд дістав звідти пса середніх розмірів. Собака спочатку кинувся бігти, але через мить упав. Знесилена і злякана тварина кілька хвилин лежала на землі, безумним поглядом спостерігаючи за своїми рятувальниками. А ті, ставши півколом, загороджували собаку від проїжджої частини і чекали доки вона оклигає. Через п’ять хвилин пес звівся на лапи й попрямував у бік від автомобільної дороги. Виявилось, що еменесники тримали в руках не міношукач, а саморобний пристрій, спеціально зроблений для того, щоб виловлювати собак, які падають у колодязі та ями. На жаль, рятувальники вже звикли до подібних викликів. Як розповіли міліціонери, того дня в райвідділ внутрішніх справ зателефонував чоловік, котрий представився Платоном Гамагою. Він і розповів, що в каналізаційному колодязі гине собака.

Цього нещасного пса врятували. Він, похитуючись, подався по вулиці Шевченка в бік мосту через Кобелячок. Та цей випадок учергове нагадав одразу про дві проблеми — відкриті каналізаційні колодязі та бездоглядних тварин. Другу проблему вирішити складно, а ось накрити колодязі люками — можна. І потрібно. Адже окрім собак, не дай Боже, туди можуть падати і люди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 травня 2013, 16:41 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації