Вхід | Реєстрація

«Гарпуном» по лихачах

«Гарпуном» по лихачах

За офіційними даними ДАІ, майже чверть усіх аварій — наслідок перевищення швидкості. Досі з цим лихом боролися переважно радіоприладами, легендарними «фенами», які викликали багато нарікань з боку водіїв та призводили до численних скарг.

Але відтепер суперечки між водіями та інспекторами можуть стати історією. Бо на озброєння ДАІ поступає нова система вимірювання швидкості «Гарпун», а з його гачка не зірветься жодна автівка.

Антивандальний бокс, американський вимірювач TruCam і російський бездротовий передатчик — разом це і є комплекс «Гарпун».

«Гарпун» — це система автоматичної фотофіксації порушень водіями швидкісних режимів, яка включає в себе звичайний лазерний вимірювач швидкості TruCam, працюючий в автоматичному режимі, а також блок управління і передачі даних «Гарпун», ім’я якого отримала вся система. При цьому TruCam фіксує перевищення швидкості, а «Гарпун» передає зафіксовану інформацію на пост ДАІ або в патрульний автомобіль, де встановлено приймач та ноутбук із відповідним програмним забезпеченням. Наочні докази водієві демонструють на місці зупинки, а в співробітника ДАІ немає можливості цю інформацію видаляти. Тобто, якщо її видалити з певного носія, то вона зберігається в самому приладі.

Саме така система, невдовзі, запрацює на території, яку обслуговує взвод із обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ. Перші антивандальні бокси вже встановлено на території Новосанжарського, Кобеляцького, Козельщинського та Кременчуцького районів, а місце знаходження в них системи «Гарпун» буде постійно змінюватися.


Автор: Вадим Чумак, командир взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2013, 12:30 | Полтавщина | Суспільство
1. youtube com / 8 травня 2013, 14:00
Посилання на www.youtube.com

а оце стогній лошара - його далеко знають, інтернет звізда ))
Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації