Вхід | Реєстрація

Кобеляцьку ЦРЛ відвідали лікарі з Америки

Кобеляцьку ЦРЛ відвідали лікарі з Америки

У середу в актовій залі Кобеляцької центральної районної лікарні місцеві медики зустрічали колег із Сполучених Штатів Америки.

Серед гостей були травматолог, педіатр-алерголог, стоматолог та хірург-ортопед. Спершу делегація відвідала травматологічне та дитяче відділення. Вони цікавились курсами лікування хворих та медикаменти, які ті приймають.

Журналісти «ЕХО» особисто познайомились із лікарями. Вони представились нам просто — Пол, Лінда, Джордж та Лоел. Лікарів супроводжувала перекладач, яка допомагала нам добре розуміти один одного. Про себе медики розповіли, що з 1992 року вони співпрацюють з волонтерською організацією в Америці. Ця організація займається школами, дитячими будинками та лікарнями. Усім волонтери намагаються чимось допомогти.

— Ми вже не вперше в Україні, давно співпрацюємо. На вашій землі ми бували вже разів вісімдесят. І сьогодні в Україні маємо друзів не менше, ніж в Америці, — розповідає Лоел. — Усі ми спеціалісти різних напрямків. Загалом, у нашій команді є і юристи, і вчителі, і поліцейські, і фермери. До речі, в Україні в нас також є партнери, з якими ми співпрацюємо.

Джордж розповів, що вже близько двадцяти років члени волонтерської організації працюють по обміну. Як приклад, він навів той факт, що зовсім нещодавно зі штату Міннесота повернувся український учитель, який переймав там професійний досвід. Окрім вчителів, до Америки за досвідом їздять і українські лікарі.

Ми поцікавились, як саме волонтери з Америки потрапили до Кобеляк. Лікарі розповіли, що мають хороших знайомих, які проживають у Полтаві. Вони допомагають дітям із різноманітними проблемами здоров’я. Полтавці і запропонували волонтерам відвідати Кобеляки.

— Нам дуже сподобалась ваша лікарня, — розповідає Пол. — Зокрема, справило враження відділення травматології. Також ми хочемо відмітити позитивну роботу вашого хірурга.
Кобеляцькі лікарі також виявили бажання познайомитися зі своїми колегами зі Сполучених Штатів. Вони задавали їм безліч запитань. У основному, всі вони стосувалися медицини і нашої держави зокрема. Один із лікарів поцікавився, які зміни волонтери бачать в Україні за останні роки, адже бувають вони тут досить часто. Пол відповів, що останнім часом в Україні стрімко збільшилася кількість автомобілів та магазинів. Що цікаво, на їхню думку, збільшилася й кількість усміхнених людей.
Також кобеляцькі медики поцікавились, чи не планують американські лікарі показати для них хоча б один майстер-клас. Та Пол відповів, що вони не мають із собою всіх необхідних інструментів та обладнання. А в Кобеляцькій ЦРЛ, на жаль, немає такого обладнання, яким вони звикли користуватися.
— Та ми готові провести для вас лекції, — додав Пол.

Валерій Коробейник поцікавився, чи не займається американська волонтерська організація поставками медичного обладнання в такі лікарні як кобеляцька. Пол відповів, що раніше американські компанії закуповували обладнання та передавали його волонтерам. А ті, у свою чергу, передавали його в лікарні. Та сьогодні така практика вже не застосовується.

— І навіть якби ми спробували переправити обладнання, то його ж зупинили б у вас на митниці, — сказав Пол.

— Наші лікарі мають і руки, і голову та, на жаль, не мають необхідного сучасного обладнання, з яким можна працювати, — зауважив Валерій Коробейник.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2013, 13:54 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. 7777 / 4 травня 2013, 17:16
ХОЧА-БИ МІНЕРАЛКУ ЗАРАДИ ЄТИКЕТУ НА СТОЛИ ПОСТАВИЛИ--ПОЗОРИТЕ УКРАЇНУ.....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації