Вхід | Реєстрація

Екологічна акція «Новосанжарці за чистоту»

Екологічна акція «Новосанжарці за чистоту»

24 квітня у Нових Санжарах пройшла екологічна акція «Новосанжарці за чистоту».

Організатором акції була церква Адвентистів Сьомого Дня. Пастор церкви Андрій Іщенко запропонував селищній раді розчистити забруднену територію нашого селища. Керівництво селищної ради підтримало цю пропозицію, виділивши церкві певну кількість контейнерів для сміття та сміттєзбиральну машину.
Акція відбулася в районі кондитерського цеху, в зоні відпочинку вздовж лівого берега річки Ворона. Вона почалася о 14:00. Члени церкви з усіма необхідними інструментами для прибирання, поділившись на дві групи, пішли у двох напрямках по берегу річки.

Прибирання сміття більше нагадувало археологічну експедицію. Нами було знайдено багато цікавих речей. Таких, наприклад, як верхня частина невідкритої склянки з-під кефіру Кобеляцького молокозаводу, датована 1984 роком! Це змушує припустити, що на цій території взагалі ніхто жодного разу не прибирав.

Серед сміття ми виявили черепи різних тварин, таких як корова та собака. Знайшли дуже цікаві непошкоджені керамічні вироби, а також радянський молоток (досі придатний для використання) і ще багато цікавих дрібничок.

Сміття було настільки багато, що, не сходячи з одного місця, можна було збирати непотріб з півгодини.
Складається таке враження, що людям байдуже до навколишнього середовища. Замість того, щоб вивезти сміття на звалище, вони викидають його просто поруч зі своїм будинком і в річку. І їм байдуже, що вони шкодять природі.

Зібране сміття вивозили машиною кілька разів. Люди працювали до самого вечора.  Результати були дуже помітними: територія  стала чистішою.

Шановні новосанжарці! Закликаємо вас: не забруднюйте навколишнє середовище! Бережіть природу!


Автор: Ася Іщенко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2013, 13:26 | Нові Cанжари | Суспільство
1. тарабрик / 6 травня 2013, 18:56
Молодці,але такі заходи потрібно проводити частіше,а ліпше завести традицію звернувшись до керівництва селищної ради з проханням закріпити ділянку для прибирання.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації