Вхід | Реєстрація

Cтріт воркаут — нове захоплення кобеляцької молоді

Cтріт воркаут — нове захоплення кобеляцької молоді

Доки більшість сидить перед телевізорами та комп’ютерами і мріє про кубики на животі, хтось реалізовує свою мрію без дорогих абонементів у спортзалі.

Кобеляцькі хлопці В’ячеслав Лещенко, Володимир Зеленський, Владислав Павлюк та Олексій Попруга познайомили нас із новим видом спорту, яким молодь дедалі більше починає захоплюватися. Він носить назву стріт воркаут. Алкоголь, цигарки і гулянки до ранку цих хлопців не цікавлять. Вони — за здоровий спосіб життя. Усе, що їм потрібно, — вулиця і турніки.

Для тих, хто вперше чує про цей вид спорту, пояснюємо, що основою вуличної гімнастики є комплекс вправ, пов’язаних із розвитком сили, гнучкості та техніки. Багато хто вміє віджиматися, підтягуватися та робити різні стійки. Це і є елементи вуличної гімнастики, ускладнені з урахуванням навичок і сили спортсменів. Вуличною гімнастикою можна займатися в будь-якому дворі, де є турнік, бруси або просто рівний майданчик. Більше ніяких спортивних снарядів не потрібно.

Про кобеляцьких воркаутерів нам розповів учитель допризовної підготовки Кобеляцької загальноосвітньої школи № 2 Володимир Пономаренко. Одразу ж він пожартував, що без заспокійливого на тренування цих хлопців приходити не варто.

— Бачили б ви, що вони витворяють! — зазначив Володимир.

З хлопцями ми зустрілися на спортивному майданчику Кобеляцького професійного аграрного ліцею. Про себе вони розповіли, що стріт воркаутом займаються всього рік і про цей вид спорту дізналися з інтернету. Та за цей час вони вже досягли нечуваних результатів.

— Спочатку ми займалися кожен самостійно, — розповідає В’ячеслав. — Кожен із нас має хорошу спортивну підготовку. Я, для прикладу, до цього займався пауерліфтингом, футболом, волейболом та карате. Вова та Льоха — пауерліфтингом, а Влад три роки займався карате. Потім ми вирішили об’єднатися та створити власну команду.
За словами хлопців, стріт воркаут дає можливість здобути спортивну статуру та бути в чудовій фізичній формі, не витративши на це ні копійки. Для цього просто потрібно прийти на спортивний майданчик, де є турнік або інші пристосування для занять спортом.

— Як снаряди можна використовувати практично все, що дозволяє виконувати вправи на розвиток свого тіла. Найпопулярнішими є турнік і бруси, оскільки майже в кожному дворі їх можна знайти, але це можуть бути й дерева, паркани, різні металеві конструкції, кам’яні плити, стіни чи парапети. Можна, як опора, використовувати й тіло товариша, — зазначають хлопці.

Крім того, за словами спортсменів, стріт воркаут — це потужна й ефективна база для тих видів спорту та вуличного екстриму, де потрібен прояв вибухової сили та великої витривалості.

Загалом, на свої тренування хлопці витрачають багато часу, по 2-3 години. І так чотири рази на тиждень.

— Бувало, — згадує Вова, — цілий тиждень тренувалися по три години на день.

— Після того, як ми побачили воркаутерів на шоу «Україна має талант», зрозуміли, що деякі вправи робимо не гірше. Тому вирішили тренуватися ще інтенсивніше, аби через декілька років і самим узяти участь у шоу і бути одними з кращих, — додав Олексій.

Свої навички хлопці вдосконалюють завдяки інтернету та новим друзям із всієї України, яких знайшли завдяки спільному захопленню.

— Ми спілкуємося, обмінюємося відео зі своїх тренувань, влаштовуємо збори в різних містах, де показуємо свої навички. Ми вже встигли побувати в Полтаві та Харкові. Хотіли б зібрати воркаутерів і в Кобеляках, — каже Владислав.

У своїх тренуваннях кобеляцькі воркаутери використовують не лише допомогу й поради друзів, а й екіпіровку. Найважливіший предмет у їхньому арсеналі — страхувальні лямки, які не дозволять зірватися з турніка під час виконання складних трюків. Новачкам, як і альпіністам, не дозволяють займатися на турніку без страховки. Щоб уникнути мозолів, можуть знадобитися спеціальні рукавички або бинти, а для комфорту під час тренування — легкий одяг, що не сковує рухів.

На тренуваннях кобеляцьких воркаутерів постійно велика кількість глядачів. У основному, це хлопці, які значно молодші від спортсменів за віком. Вони постійно слідкують за тренуваннями та іноді й самі пробують повторити вправи.

На майбутнє воркаутерам хочеться придбати спеціальний гімнастичний турнік, якого, на жаль, сьогодні в Кобеляках немає. Та вони мають надію, що він усе-таки з’явиться і більша кількість молоді виявить бажання тренуватися.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2013, 13:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Дмитрий / 10 травня 2013, 11:40
ололоши =)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації