Вхід | Реєстрація

Чи отримає «друге дихання» альтанка для випускників?

Чи отримає «друге дихання» альтанка для випускників?

Неоригінальний, але цікавий проект, започаткований кілька років тому, знаходиться в «замороженому» стані. Причина банальна — брак коштів.

Читачі «ЕХО» повинні ще пам’ятати публікації, присвячені спорудженню в Кобеляках Альтанки випускників. Ця споруда, згідно з задумом авторів, мала б стати місцем для відпочинку як учнів випускних класів, так і інших містян, а то й гостей райцентру.

Ідея ця, безумовно, не претендує на особливу оригінальність. Знаменита Біла альтанка є в Полтаві. Існує схожа споруда і в сусідніх Нових Санжарах. Там головним ініціатором та втілювачем у життя всіх більш-менш свіжих ідей є селищний голова Андрій Река. У Кобеляках своєрідним куратором побудови Альтанки випускників став тодішній голова райради Володимир Жуков. Доки він очолював орган самоуправління, будівництво ще якось рухалось. Не сказати, що рекордними темпами, але поступально. Та — недовго. Влада в районі, як відомо, перейшла від «помаранчевих» до «біло-синіх». А ті, за давньою українською традицієї, воліють активніше критикувати справи «піпіредніків», аніж продовжувати. Так сталося і в Кобеляках. Влада про проект забула, забули і «піпіреднікі». На деякий час прапор боротьби за альтанку взяв у свої руки підприємець, він же депутат міськради, Олександр Бистряков. Але, не маючи підтримки, бізнесмен теж змушений був пригальмувати. У розмові з журналістами Олександр Вікторович чесно зізнався, що зараз не має можливості самотужки завершити цей проект. Бистряков пояснив: «На жаль, ситуація в економіці така, що більше часу змушений приділяти своєму виробництву. Альтанку просто не потягну, аби ж хтось допоміг. Двічі звертався до керівництва райради, аби мені компенсували сім тисяч гривень, раніше вкладених у цей проект. Я б ті гроші знову ж на споруду і використав. Але грошей не дають. Міськрада ніколи цим проектом особливо не переймалась. Тому на даний момент, як завершити будівництво, не знаю».

За словами Олександра Бистрякова, для завершення будівництва орієнтовно потрібно 7–10 тисяч гривень. Частину робіт він готовий зробити на своєму підприємстві. Є люди, які готові допомогти деревом. Але ж без грошей не обійтися.

…Редакції про Альтанку випускників нагадав кобелячанин, батько одного з цьогорічних випускників. Він попросив через газету розповісти про ситуацію з цією забудовою. А дізнавшись про стан справ, пообіцяв спробувати об’єднати зусилля Бистрякова та більш заможних батьків. Більше сподіватися дійсно ні на кого.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2013, 12:36 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації