Вхід | Реєстрація

Гітлерівська побілка і «стрєлка» біля смітника

Гітлерівська побілка і «стрєлка» біля смітника

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про побілку дерев, працевлаштування населення та самоокупний мотобол.

На початку наради начальник управління агропромислового розвитку Василь Михайлик спілкується з сусідами по ряду. Нарікає, що опадів немає. І не видно у найближчі дні.

— Не везе, — констатує Василь Олексійович, — у Лубнах дощ пройшов. А у нас нема…

Утім, нарада починається не з сільськогосподарських питань. Набагато актуальнішим виявляється питання побілки дерев. І голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс не втрачає можливості зробити зауваження одному з присутніх сільських голів — Геннадію Скубію з Малого Кобелячка.

— На території вашої сільської ради у одному місці фальшиво зробили цю роботу! — зауважує голова РДА. — Побілили такими смужечками, як у Гітлера вуса! Чий це участок був?

Геннадій Скубій своїх не здає. І обіцяє перевірити проблемну ділянку та змусити відповідальних за побілку навести там лад.

У продовженні наради начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля ознайомлює присутніх з проектом районної Програми зайнятості населення на період до 2017 року. Під час своєї доповіді називає цифри: скільки людей планується працевлаштувати та скільки коштів під це буде закладено у програмі.
Її виступ одразу викликає кілька запитань у голови районної ради Володимира Левицького.

— Ви назвали цифру у 20 мільйонів гривень. Тут немає ніякої помилки? — цікавиться голова райради.

— Ні, — відповідає зі свого місця директор районного центру зайнятості Лариса Палько, — це цифра на рік.

— А за рахунок чого ми так гарно виглядаємо на рівні області? У нас районний показник безробіття — 7,3 %, а по області — 9,2 %.

— Ми не гарно, ми — у кінці, — констатує Лариса Борисівна. Потім пояснює. — Протягом дев’яти місяців у нас дійсно дуже гарні показники. Але як тільки агрофірми звільняють своїх працівників і відправляють на біржу — у жовтні, листопаді, грудні ми вкінці! Також беруть співвідношення створених і закритих робочих місць. У минулому році у районі більше закрили, ніж створили…

Відповідаючи на ще одне питання Володимира Левицького, директор центру зайнятості розповіла про працевлаштування інвалідів. Вона повідомила, що кожного року на роботу влаштовують близько 60 чоловік. Але це, як правило, одні й ті самі люди. Інші інваліди, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, від запропонованої роботи часто відмовляються.

— Оскільки у них багато застережень, ми нічого не можемо вдіяти. І змусити людину піти на роботу також не маємо права.

Наприкінці наради присутні заслуховують доповіді двох сільських голів — Геннадія Скубія та Людмили Лахно із Супротивної Балки. Після виступу останньої у Сергія Шовкопляса виникає досить несподіване запитання:

— Коли їхати з Горобців на Супротивну Балку, є поворот у вуличку. То ваша територія? — задає голова РДА нібито невинне запитання.

— Ні. То, мабуть, Геннадія Івановича, — швидко відповідає Людмила Лахно.

— То не моя територія. То Івана Яковича! — так само швидко пояснює Геннадій Скубій. У залі сміються. Оскільки Великокобелячківського сільського голови Івана Царенка у залі немає, то спитати його одразу не видається можливим.

— Там смітник. Я знаю, — додає Людмила Лахно.

— А чому ж не подзвонили до колеги і не сказали, що на його території непорядок? — цікавиться Сергій Шовкопляс. — Ви туди разом поїдьте — і розберіться, чиє воно. І Івана Яковича покличте. Зробіть «стрєлку» біля магазина!

Геннадій Скубій обіцяє поїхати до смітника одразу після наради.

Наостанок голова райдержадміністрації розповідає присутнім про мотобольні матчі, які відбулися у Стовбиній Долині 1-2 травня. Зауважує, що обидва матчі зібрали досить значну кількість людей. А, отже, є надія, що і на інші матчі «Колоса» люди приходитимуть і приїздитимуть.

— Ми відродили мотобол. Це добре. Але він буде жити лише тоді, коли ми усі ходитимемо на матчі та купуватимемо квитки. Щоб зрештою добитися того, щоб хлопці перейшли на самоокупність. Тому що з бюджету ми фінансувати команду не зможемо, — пояснює Сергій Шовкопляс. — Я приїхав на мотобольний матч. Пішов — купив квитки собі та членам своєї родини. Так само Володимир Іванович. Зустрів Реку, чесно кажучи, думав, що він пройшов так. Ні! Він витягує з кишені і показує мені квиток, а я йому — свій! Наступного дня — так само! Ми розуміємо, що ці гроші потрібні для існування команди. І якщо так буде думати кожен, то мотобол у районі буде!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2013, 13:34 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Віталій Токовий / 10 травня 2013, 15:32
Районний показник безробіття - 7,3??? Це яким чином він із січня 2013 року так стрімко зменшився?

Зважаючи на офіційні дані Головного управління статистики у Полтавській області, тільки рівень офіційно зареєстрованих безробітних у районі порівняно з 1 грудня 2012 року на 1 січня 2013 року зріс у 42,8%, і це лише офіційно зареєстрованих безробітних! Серед них основну масу склало цілком працездатне населення, зокрема молодь у віці до 35 років (34,2%)
Посилання на www.poltavastat.gov.ua Посилання на www.poltava.svoboda.org.ua

Це що, якась помилка? Чи в черговий раз регіонали демонструють свій інтелект?)
2. 888 / 10 травня 2013, 22:19
треба людей спитати.їм відомо краще
3. Петро Дяченко / 12 травня 2013, 01:44
Хочеться і мені додати дещо

"Наперсточники з Партії регіонів не розуміють, що таке держава. Вони розглядають її як гаманець, із якого можна витягувати гроші. Вони не усвідомлюють потреб українців. Вони бачать тільки себе і свої егоїстичні меркантильні інтереси та прагнуть вдовольнити нестримну жадобу наживи. Вершиною світоглядної та моральної деградації нинішньої влади є сам вождь Партії регіонів – Віктор Янукович, який розбудував власний маєток, за масштабами схожий з Версалем, та відгородився високим парканом і численною охороною від решти українців. Навіть під час візиту до "Артеку" навколо "данєцкого царька" метушливо бігає охорона та обшукує дітей. Це маразм влади і її страх перед людьми. І ми обов'язково знесемо цю владу".
Посилання на www.svoboda.org.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації