Вхід | Реєстрація

Працівники ринку прохають мерію видати їм протигази

Працівники ринку прохають мерію видати їм протигази

До редакції звернулися підприємці, що займаються торгівлею овочами, фруктами та комбікормами, які скаржились на неприємний запах із смітника.

До журналістів «ЕХО» зателефонував підприємець Володимир, який попрохав прийти на ринок і подивитися на їхні умови праці.

— Ось прийдіть і подивіться! Біля нас смітник, який не вивозиться вже місяць. Від запаху неможливо працювати, — сказав чоловік.

Коли ми прийшли на місце, то навколо нас одразу ж з’явилися обурені підприємці. Вони вказали на декілька переповнених контейнерів, біля яких лежали ще більші купи сміття. За метр від контейнерів стоять підприємці, які торгують квітами та розсадою. Дещо далі продають овочі та фрукти.

— І оці гори не вивозяться вже місяць! — скаржиться один із чоловіків. — Запах такий стоїть, що його чути за багато метрів. А як сонце пригріє, то вонятиме ще дужче!

— Ми викликали сюди базаркома. Він постояв десять хвилин, сказав, що йому не воняє і пішов. Як нас сюди переводили, то обіцяли золоті гори. А зараз сміття повно, пиляка летить і туалет зовсім не викачують. Єдине, що нам порадили, це ходити до туалету в критий ринок. Загалом, антисанітарія повна! — додає одна з реалізаторів.
За словами підприємців, за допомогою вони звертались до міської влади, яка, у свою чергу, пообіцяла тримати це питання на контролі.

— Спочатку нам пообіцяли вивести сміття ще в неділю. Та ні в неділю, ні в понеділок, ні до сьогодні його, як бачите, не прибрали. А зараз, як я телефоную, посадовці просто не відповідають на мої дзвінки, — скаржиться жінка.

— Загнати то нас сюди, загнали. Та тепер хай мерія видасть нам протигази, аби ми не чули неприємного запаху зі смітника і не скаржились! — додала одна з реалізаторів.

Спершу за коментарем ми вирішили звернутися до директора ринку Владислава Прокопенка. За його словами, станом на третє травня (у день нашої розмови з підприємцями — ред.) сміття вивезли, але це було зроблено за полудень. Як розповів директор ринку, туалет викачали того ж дня. Загалом, за його словами, сміття вивозиться один раз на тиждень. Наступного разу його приберуть до Дня Перемоги.

Секретар міської ради Сергій Галушко підтвердив, що підприємці зверталися до нього за допомогою. Та він відреагував на їхнє прохання лише, як чиновник.

— Міська влада не може давати вказівки керівництву ринку. Це справа директора. Та я звернувся до нього з проханням частіше вивозити сміття з території ринку. Не раз на тиждень, а двічі, — сказав Сергій Станіславович.
Наступного дня ми знову побували на кобеляцькому ринку. Зокрема, у тому злощасному місці, де, поряд із туалетом та сміттєвими баками, торгують зерном і розсадою. Уже перший візуальний погляд засвідчив, що відходи таки вивезли. У всякому разі, їх кількість різко зменшилась. Продавці підтвердили той факт, що дирекція ринку організувала вивезення сміття.

Але претензій до керівництва ринку і міста в підприємців менше не стало. Усі вони, незалежно від асортименту товару, який продають, скаржаться на різке падіння обсягів продажу. Особливо потерпають, якщо, звичайно, вірити їх словам, підприємці, котрі продають зерно, дерть і макуху, тобто, корми для тварин. Вони говорять: «Покупцям дуже незручно до нас добиратись. Машиною з причепом у ринок практично не заїдеш, а нести мішки в руках ніхто не хоче. Люди кажуть: «Та я краще в іншому місці скуплюся». Один із реалізаторів іронічно додав: «А на нашому колишньому місці вже пух і перо приймають. Воно й понятно, такий крам важче ж нести, аніж два мішки пшениці. Не діло це. Якщо нас прогнали, то нехай же й інші там не працюють».

Ще одна претензія підприємців — погіршення умов роботи. Люди скаржаться на запах із туалету та антисанітарію і резюмують: «З нас почали брати більше грошей за містове, то може б і умови для роботи покращили? А то стоїмо на сонці, на розпеченому асфальті, платимо більше, виторг менший… Для кого ця реорганізація?»

Ольга Уманець, яка продає розсаду, була найбільш категоричною у висловлюваннях. Жінка сказала: «Я пенсіонерка, мені боятися нічого. Вважаю, що міський голова зробив неправильно, коли переніс усю торгівлю в ринок. Він же, як і я , історик за фахом. Отож, має пам’ятати, що Кобеляки з давніх-давен були торговельним містечком, а торгували люди на площі. І ніхто нічого не міняв, і всіх усе влаштовувало».

Міський голова Олександр Ісип сприйняв зауваження підприємців, але нагадав: «Так, раніше торгували на площі, але ж тоді вона не була проїжджою. Не було такого автомобільного руху, як зараз. А щодо незручностей для людей, то, думаю, дирекція ринку і підприємці досягнуть розумного компромісу».


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2013, 16:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації