Вхід | Реєстрація

Драбинівські новосели

Драбинівські новосели

Нещодавно вихованцям туристичного гуртка Кобеляцької районної станції юних туристів, який працює на базі Бутенківської школи, була надана почесна місія прийняти участь у відновленні ареалів деяких видів фауни та зростання їх потомства, охорони тваринного світу.

Завдяки директору Кобеляцького госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства Валентину Панічевському вчергове була реалізована програма з відновлення фауни Кобеляцького району. На території ботанічного заказника «Драбинівка» було вирішено випустити на волю фазанів. Таким чином, ГМРГ намагається збільшити популяцію в природі цього красивого птаха.

Гуртківці з великим захопленням подолали на велосипедах кілька кілометрів, аби переконатися в неймовірній красі цього птаха. По приїзду в заказник настав хвилюючий момент для дітей, коли вони чи не вперше в житті отримували фазанів із рук штатного єгеря Дмитра Срібного. На цьому заході був присутній Бутенківський сільський голова Микола Скрильник, який допомагав дітям правильно тримати птахів, аби не завдати їм шкоди. Микола Володимирович завжди піклується про збагачення флори і фауни, дотримання природоохоронного законодавства на території сільської ради і закликав дітей берегти та примножувати рідну природу. Відчуваючи в руках трепетний стукіт сердець, гуртківці зрозуміли наскільки часом є беззахисна природа.

Голови Бережнівського та Бутенківського мисливських колективів Микола Дрига та Олександр Пулярт закликали дітей дбати та піклуватися про природу, адже це наш спільний дім. І від того, як ми ставимося до свого рідного краю, створюється відповідний спадок для майбутніх поколінь.

По команді всі одночасно випустили птахів. Діти дружно зааплодували, адже в цих місцях відтепер житимуть 20 чудових пернатих. Незабаром можна очікувати на поповнення потомства. Для цього в них є ідеальні умови для розведення: лісопосадки, річка Кобелячок, хащі, поля, які забезпечать їх кормом. Протягом квітня-травня триватиме яйцекладка, а вже влітку ці птахи дадуть нове потомство.

Сповнені ентузіазму діти дали обіцянку завжди стояти на варті захисту навколишнього середовища. Гуртківці одразу почали планувати ряд заходів, аби в недалекому майбутньому збільшити популяцію фазанів, щоб мати змогу милуватися багатством нашого краю.


Автор: Ігор Кордіяк, керівник гуртків Кобеляцької райСЮТур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2013, 11:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації