Вхід | Реєстрація

З початку року зареєстровано 8 порушень

Державною інспекцією в справах захисту прав споживачів у Полтавській області згідно плану роботи в Кобеляцькому районі з початку року проведено 48 перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог Закону України «Про захист прав споживачів у сфері торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами». Особлива увага протягом року приділяється перевіркам продукції, що може нанести шкоду для здоров’я дітей: дитячі іграшки, одяг, харчування закордонного та вітчизняного виробництва.

Станом на 26 квітня проведено 8 перевірок із дотримання законодавства в торгових об’єктах, які реалізовують продукцію для дітей. Перевірено 412 одиниць продукції на суму 14565 грн. Зокрема, дитячого харчування 51,2 кг на суму 2 370 грн. З них забраковано та знято з реалізації 35 одиниць на суму 1150 грн. Найбільш характерними порушеннями законодавства є: реалізація продукції без необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про найменування та місцезнаходження виробника, реалізація товарів без документів, що засвідчують якість та безпеку, без документів із зазначенням реєстраційних номерів сертифікатів відповідності.

У результаті проведених перевірок складено 8 протоколів про застосування адміністративної відповідальності та накладено адміністративних стягнень на суму 1156 грн., застосовано економічні санкції на суму 1690 грн. Кошти сплачені до Державного бюджету.

39 осіб побували на особистому прийомі з питань захисту прав споживачів. Переважній частині надано фактичну допомогу у вирішенні питань, деякі громадяни звертались за консультацією та роз’ясненнями, а деякі питання знаходяться на розгляді.


Автор: Ігор Жорняк, головний спеціаліст державної інспекції в справах захисту прав споживачів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2013, 08:54 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації