Вхід | Реєстрація

Навіть хет-трик Няйка не допоміг ветеранам перемогти

Навіть хет-трик Няйка не допоміг ветеранам перемогти

У результаті переможцем футбольного турніру, присвяченого Дню Перемоги, стала команда з Лохвиці. 8 травня в Кобеляках на майданчику зі штучним покриттям відбувся фінальний етап обласного турніру з міні-футболу серед ветеранів, тобто, спортсменів віком від сорока років. Змагання були присвячені Дню Перемоги.

Щоправда, назвати фінальну частину турніром не можна. Адже в силу різних причин до Кобеляк не приїхали дві команди, які перемогли у відбіркових змаганнях. Тому фінал складався лише з одного поєдинку між господарями майданчика і гостями, які представляли Лохвицький район.

Не дивлячись на майже літню спеку і обмежену кількість учасників, змагання викликали інтерес у глядачів. У всякому разі, їх було аж ніяк не менше, аніж під час турнірів, у яких беруть участь молоді діючі футболісти. Ветерани ж, звичайно, уже не бігали так, як двадцятирічні хлопці. Але один-єдиний поєдинок нікого не розчарував, ставши щедрим на голи і тримаючи інтригу аж до фінального свистка рефері.

Якби хтось вів статистику матчу між Кобеляками і Лохвицею, то, напевно, у розділі «володіння м’ячем» господарі поля здобули б беззаперечну перемогу. Виграли вони і за кількістю ударів по воротах та створених небезпечних моментах. Але в футболі, у тому числі і ветеранському, переможця визначають за кількістю голів, забитих у чужі ворота. Ось тут лохвиччани мали перевагу. Та про все по порядку.
Протягом усієї гри було видно, що команди вибрали різні тактики. Кобелячани більше атакували, в основному, сподіваючись на індивідуальну майстерність своїх форвардів Юрія Няйка та Олександра Дорошенка. А ось гості вибудували грамотну оборону і ловили свої шанси в контратаках. При цьому лохвиччани більше грали в пас, резонно вважаючи, що м’яч пересувається по полю швидше, аніж сорокарічні футболісти. І в результаті в середині першого тайму лохвиччани вигравали з рахунком 3:0. Потім стало очевидно, що вони втомилися. А кобелячани, за рахунок частих замін, таки змогли затиснути гостей на їх половині поля. Небезпечні моменти біля воріт, які захищав Юрій Віннічук, виникали ледве не щохвилини. Але голкіпер лохвицької команди діяв бездоганно. А ось від кобеляцьких гравців фортуна явно відвернулася. З прекрасних позицій не забивали ні Няйко, ні Ярошенко, ні навіть фартовий Кулик. Та, зрештою, кількість утілилась у якість: Юрій Няйко наприкінці першого тайму забив два голи і цим подарував своїй команді надію відігратися в другому таймі.

Другий тайм розпочався з атак кобелячан. Уже на першій хвилині Олександр Ярошенко ледве не зрівняв рахунок. Та потім гості вирівняли гру. Досить довго вона проходила в обопільних атаках. Ближче до середини тайму футболістам із Лохвиці знову вдалася контратака. Їх форвард із гострого кута вразив ворота кобелячан. Та до кінця тайму гості знову втомилися, а в Юрія Няйка пішла гра. Юрій і паси гострі віддавав, і сам бив по воротах. Урешті-решт, він забив свій черговий гол, оформивши хет-трик. І тут на заміну вийшов Олександр Кулик і своїм першим дотиком до м’яча створив небезпечний момент. Та м’яч, після удару Олександра, влучив у поперечину воріт. Були в кобелячан й інші моменти, але їх не вдалося реалізувати. Лохвиччани перемогли з рахунком 4:3 і стали переможцями змагань. Як пожартував після гри один із кобеляцьких гравців: «Шкода, що Лохвиця приїхала, без них ми б чемпіонами стали».

По закінченню матчу учасників турніру привітали міський голова Олександр Ісип, заступник голови РДА Микола Шабалтій та голова районної федерації футболу Олег Дробітько. Також призи отримали кращі в своїх ігрових амплуа. Кращим голкіпером заслужено став Юрій Віннічук. У Лохвицю поїхали і відзнаки кращому форварду та гравцю. Ними стали — Віктор Хльобас та Микола Швиндін. Кращим захисником визнали кобелячанина Сергія Старостенка, а бомбардиром — Юрія Няйка.

Щоправда, не обійшлося й без «ложки дьогтю». Після закінчення церемонії нагородження Няйко, Старостенко та деякі інші гравці кобелячан висловили незадоволення діями керівництва відділу сім’ї, молоді та спорту. Виявляється, кобеляцьких гравців не повідомили про дату проведення фінальної частини першості області серед ветеранів із міні-футболу і команда не поїхала в Полтаву, де мала б виграти для району чергове чемпіонство. Як сказав Юрій Няйко: «Чемпіонами стали полтавці, яких ми обіграли у відбірковому турі».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2013, 11:28 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації