Вхід | Реєстрація

9 Травня молодь несла в руках фотознімки воїнів-визволителів

9 Травня молодь несла в руках фотознімки воїнів-визволителів

9 Травня в Кобеляках відзначили 68-річницю Перемоги над фашистськими загарбниками. З яскравими букетами квітів та кольоровими кульками кілька сотень кобелячан зібралися в цей день на урочистий мітинг.

У День Перемоги всі вшановують пам’ять загиблих воїнів-визволителів, дякують ветеранам і учасникам бойових дій за мирне й чисте небо над головами та подароване майбутнє.

Про те, що подвиг ветеранів безсмертний, що в історії нашої країни немає більш важливої події, ніж Перемога у Великій Вітчизняній війні, 9 Травня говорили і в Кобеляках. Уже зранку всюди можна було побачити святково одягнених жителів нашого міста з квітами. На жаль, серед них було дуже мало ветеранів.

Святкування розпочалося урочистою ходою до пам’ятника Скорботній матері, на чолі з прапороносцем Володимиром Чуйковим. Цього року, уперше за всю історію святкування Дня Перемоги в Кобеляках, у колоні можна було побачити так званий «безсмертний полк». Це молоді люди, переодягнені у військову форму, несли в своїх руках портрети солдатів, які не повернулися з війни. Молодь тримала в руках більше ста відреставрованих фотознімків із іменами солдатів.

Після урочистих вітань, хвилини мовчання та покладання квітів до пам’ятника Скорботній матері всіх присутніх запросили до братських могил. Під музичний супровід духового оркестру та барабанщиць уся колона рушила на міське кладовище.

Там до присутніх звернулися представники влади. Першим до мікрофону підійшов голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— Пройдуть роки, зміняться покоління, але правда про Велику Вітчизняну війну залишиться, а з нею і страшна статистика, яку ми постійно згадуємо в цей день. За підрахунками істориків, близько шістдесяти мільйонів загинули у Великій Вітчизняній війні. Хоча я переконаний, що точну цифру загиблих ніхто ніколи не зможе назвати. І, на жаль, кожен восьмий із тих, хто загинув, — українець, — сказав Анатолій Олексійович.

Також із промовами перед ветеранами виступили міський голова Олександр Ісип, голова районної ради ветеранів Григорій Кіян і районний військовий комісар Сергій Каплатий.

Після промов школярі поіменно згадали всіх визволителів, яких сьогодні вже немає серед нас. На жаль, з кожним роком їхніх імен у книзі Слави стає дедалі більше…

Традиційним атрибутом завершення свята стала солдатська каша та фронтові сто грамів.

Ветеранів усі вітали, дарували квіти та фотографувались із ними. А вони ледь стримували сльози, чи то радості від квітів, чи то від болю за загиблими побратимами.

Ми вітаємо всіх із Перемогою та низько вклоняємось нашим ветеранам, які ціною свого життя подарували нам мир та чисте небо. Спасибі вам!


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2013, 13:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації