Вхід | Реєстрація

Спиляне гілля продовжують спалювати

Спиляне гілля продовжують спалювати

Безвідходне виробництво поки що залишається в Україні лише мрією. На відміну від японців чи німців, українці більшість відходів знищують разом із довкіллям.

Не так давно один із жителів Кобеляк запропонував тему для статті. Чоловік сказав: «Ви колись писали, що в комунгосп купили машину, яка гілки в тирсу подрібнює. А потім щось про цей пристрій усі замовчали. Працює та машина чи її в металобрухт здали?»

Дійсно, кілька років тому за гроші з бюджету для потреб «Міської сервісної служби» було придбане навісне обладнання, яке мало б подрібнювати гілля. Отриманий продукт, згідно з задумом, повинен був використовуватись у котельнях, як паливо.

Машину одразу запустили на вулиці, біля однієї з куп гілок, якими навесні щедро всіяні Кобеляки. Тоді оту диво-конструкцію й зафіксувала фотокамера журналіста «ЕХО». Пізніше ми дізнались, що нове обладнання досить швидко зламалось і довгий час не використовувалось, аж доки його не передали з «Міської сервісної служби» іншому комунальному підприємству «Водоканал». Директор «Водоканалу» Іван Дяченко днями повідомив «ЕХО», що обладнання було відремонтоване і використовується за призначенням. Щоправда, задіюють його комунальники, в основному, у осінній період. Дяченко розповів: «Ми часто спилюємо аварійні дерева, після них залишається купа різного гілля. От його ми й дробимо. Паливо отримуємо прекрасне. Але є один нюанс: гілля, викинуте жителями Кобеляк, ми не збираємо і не подрібнюємо».

За словами Івана Дяченка, підбирання гілля на вулицях не входить до обов’язків «Водоканалу». Він не має економічної можливості пускати транспорт і дробити гілки прямо на вулицях. Хоча варіант є: потрібно, щоб «МСС» «поділилась» соляркою з «Водоканалом». Та поки що керівники двох міських комунальних підприємств не можуть про це домовитись.

До речі, на звалищі куп гілля також не було. Швидше за все, комунальники його просто спалюють, обігріваючи атмосферу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2013, 11:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації