Вхід | Реєстрація

Сказавши «А», потрібно продовжувати

Сказавши «А», потрібно продовжувати

Саме так вважають ті жителі Кобеляк, які звернулися до редакції.

Мова йде про одне з починань кобеляцької міської влади. А конкретно — про ліквідацію стихійної вуличної торгівлі.

Уже більше місяця в Кобеляках не діє знаменита Підкова — ринок, на якому заїжджі та місцеві підприємці реалізовували товари промислової групи. Торгівлю ними перенесли на околицю райцентру, на вулицю Дружби. Крім того, виконуючи рішення міської влади, бізнесмени припинили свою діяльність на площі Перемоги, де раніше продавали овочі, розсаду та баштанні культури. Зараз там з’явилось додаткове місце для паркування автомобілів.

Але виникла нова проблема. Точніше, вона й існувала раніше. Просто на неї менше звертали уваги. Ця проблема — торгівля на тротуарах. Вона офіційно дозволена. Кожен підприємець має право організувати виносну торгівлю біля свого магазину. Але кобелячани, які звернулись до редакції, звертають увагу на те, що занадто запопадливі продавці, у прагненні розрекламувати і продати свій крам, переходять межі здорового глузду. І, у так звані «базарні», а то й звичайні буденні дні, на тротуарах просто неможливо пройти. Люди кажуть: «Ми розуміємо так, що основне призначення тротуару — місце для руху пішоходів. А в Кобеляках тротуари слугують виставкою мопедів, мотоблоків, велосипедів, газонокосарок. Дехто ще й свої приватні автомобілі там паркує. І в результаті для пішоходів залишається зовсім мало місця. Люди змушені маневрувати між різноманітною побутовою технікою, ризикуючи пошкодити її або власні ноги.

Ситуація з захаращеністю тротуарів характерна як для центру Кобеляк, так і в інших місцях торгівлі, скажімо, на вулиці Дніпропетровській. Ми звернулися за коментарем до міської влади. Днями повинні отримати відповідь, яку обов’язково оприлюднимо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2013, 15:24 | Кобеляки | Суспільство
1. Elana / 20 травня 2013, 09:56
Та я ж нічого не маю проти циган, як то кажуть, "коні не винні". А що до правителів, то згодна на 100500 відсотків, страшно навіть подумати, що далі буде...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації