Вхід | Реєстрація

Подорож до перлини біля моря

Подорож до перлини біля моря

Нинішній травень особливо багатий на свята. І пожалів той, хто не зумів скористатися вихідними днями, щоб із користю і задоволенням провести тривалий вікенд.

Поза сумнівом, цьогорічні травневі свята запам’яталися освітянам нашого району, адже, у Міжнародний день солідарності трудящих, 1 та 2 квітня, з ініціативи райкому профспілки (голова Валентина Кульчинська) 50 працівників освіти здійснили туристичну поїздку до міста Одеса.

Одеса-мама, перлина біля моря, столиця гумору, Південна Пальміра, Чорноморський Вавилон — як тільки не називали це чудове місто.

Одеса — це неймовірні одеські історії, вкорінені фрази, хуліганські пісні, геніальні вірші, оригінальний гумор, смішні анекдоти, та головне — це місто веселих і дотепних людей. Процвітанню цього прекрасного українського міста сприяли видатні градоначальники — адмірал де Рибас, герцог Дюк де Рішельє, граф Воронцов і Ланжерон.

Перлина біля моря 1-го травня теплом і морською прохолодою зустріла делегацію у складі керівників навчальних закладів, голів профкомів, учителів, вихователів, представників обслуговуючого персоналу. Протягом двох днів це дивовижне місто прекрасних площ і визначних пам’ятників, піщаних пляжів і зелених парків дивувало новосанжарців. Дерибасівська, Приморський бульвар, Потьомкінські сходи, Одеський морський порт (найбільший на Чорному морі), Успенський монастир, Археологічний музей з багатою колекцією єгипетських, скіфських і античних старожитностей та золотою колекцією скіфів, дельфінарій, Арабський культурний центр — усе це та багато інших визначних місць відвідали освітяни.
Кожного року тисячі туристів приїздять до Одеси, щоб відчути колорит міста з його мовою, довгими одеськими дворами, місцевими жителями та насолодитися лагідним південним сонцем, піщаними пляжами і морем. Проте, мало хто знає, що легендарна Південна Пальміра має своє підземне віддзеркалення у вигляді одеських катакомб, які ми мали змогу відвідати і дізнатися про історію їх виникнення та значення їх у різні часи. На даний час об’єкт має статус пам’ятки державного рівня.
Приємний відпочинок у зразковому готелі на березі Чорного моря, переїзд комфортабельним автобусом єврокласу в супроводі досвідченого екскурсовода надовго залишиться у пам’яті освітян, а здобуті знання вони будуть передавати своїм учням. Адже наша Україна — дуже гарна, мальовнича, багато своєю історією, де переплелися безліч релігій та живуть люди різних віросповідань. Кожна країна, як і кожна людина, — унікальна, кожна культура — неповторна. І хто, як не ми, освітяни, повинні берегти та передавати свої традиції та самобутність інших народів підростаючому поколінню.


Автор: Жанна Нестеренко, заступник голови РК профспілки


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2013, 10:17 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації