Вхід | Реєстрація

Світлана Мірчук: «Краще я буду спиратися на велосипед, аніж на ціпок»

Світлана Мірчук: «Краще я буду спиратися на велосипед, аніж на ціпок»

У минулу суботу в Кобеляках відбувся вже третій за ліком велопробіг по вулицях райцентру.

Не зважаючи нехай і на невелику, але рекламу даного заходу, участь у ньому взяли не надто багато людей. Організатори нарахували трішки більше трьох десятків учасників. Можливо, причиною цьому став той факт, що субота виявилась робочим днем. І не всі бажаючі могли відволіктися від роботи. Можливо, кобелячани, як і більшість українців, ще не готові стати європейцями, у справжньому сенсі цього слова.

Вік учасників велопробігу коливався від 14 до 75 років. У основному, у заході взяли участь школярі і пенсіонери. Дещо «підвели» люди середнього віку. Їх мало б бути більше. Із чиновників у заході взяв участь лише секретар кобеляцької міськради Сергій Галушко. Сергій Станіславович відомий як прихильник здорового способу життя і активний організатор подібних акцій.

Близько дев’ятої години ранку велосипедисти вишикувались поблизу ганку будівлі міськради. Ігор Лашко та Сергій Галушко зареєстрували всіх учасників, провели інструктаж із техніки безпеки та узгодили маршрут із працівниками Державтоінспекції. Далі колона вирушила по вулицях міста. Попереду їхав Ігор Лашко, який тримав у руках прапор України. Одразу потрібно відзначити, що організатори не ставили завдань щодо побиття якихось рекордів швидкості адже в колоні рухались і люди досить поважного віку. Тому їхали повільно. Супровід машини ДАІ став додатковим приводом привернути увагу кобелячан до акції. Більшість перехожих зупинялись і підбадьорювали велосипедистів доброзичливими репліками. Хвилин за сорок колона об’їхала головні кобеляцькі вулиці і повернулась на місце старту.

Доки всі бажаючі готувались до участі в спринтерському заїзді, інші велосипедисти жваво обмінювались враженнями. Настрій у всіх був гарним. Світлана Мірчук навіть попри отриману невеличку травму, збите коліно, усміхалась і охоче відповідала на запитання. Жінка розповіла: «Мені сімнадцять. Тільки навпаки, якщо цифри перевернути (від редакції: вік учасниці — 71 рік). Я завжди охоче ходила в різні походи. У молодості штурмувала гори Саяни, ходила в тайгу. Зараз — їжджу. І всіх закликаю вести активний спосіб життя. Вважаю, що краще спиратись на велосипед, аніж на ціпок. А збите коліно? Зараз вдома настоянками з трав розітру і все в порядку буде».

Світлана Мірчук їхала на велосипеді, якому більше сорока років. Ми навіть не змогли встановити його марку, адже всі написи на рамі давно стерлися. Жінка розповіла, що лагодити транспорт їй допомагає Ігор Лашко.
А ось Іван Долгов пересів із заслуженої «України» на більш сучасний спортивний велосипед. Хоча рекорди швидкості чоловік теж поліпшувати не збирався. Як не як, а йому вже 75 років виповнилось. Іван Долгов та Світлана Мірчук отримала від організаторів грамоти і призи, як найстарші учасники велопробігу.

 

Спідометр зафіксував швидкість у 43 кілометри

Доки ветерани обмінювалися враженнями, молодь активно готувалась до швидкісного заїзду. Він закінчився невеличкою сенсацією. У заїзді чоловіків уперше переміг не Ігор Лашко. Цього разу найшвидшим виявився Артем Шапка. Він, з невеличкою перевагою, але випередив своїх суперників. До речі, спідометр, який встановлений на велосипеді Артема, зафіксував, що він мчав зі швидкістю 43 кілометри на годину. І хлопець говорить, що це далеко не його власний рекорд. Сучасна велотехніка дозволяє їздити ще швидше. Другим серед чоловіків став Максим Горох, третім — Ростислав Левченко.

А ось серед дівчат, як і очікувалось, найшвидшою вчергове стала Вікторія Дорошенко. Другою на фініші була Олена Лашко, третьою — Альона Марченко. Усі призери заїзду на швидкість отримали грамоти і подарунки, а організатори велопробігу висловили впевненість, що в подальшому кількість учасників акції на підтримку довкілля і здорового способу життя буде лише зростати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2013, 13:32 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації