Вхід | Реєстрація

Десять медалей Чемпіонату Європи з армспорту завоювали кобеляцькі спортсмени

Десять медалей Чемпіонату Європи з армспорту завоювали кобеляцькі спортсмени

З 5 по 12 травня в литовському місті Друскінінкай проходив Чемпіонат Європи з армспорту, у якому взяли участь кобеляцькі спортсмени.

Цього року за звання найсильнішого рукоборця до Литви приїхали змагатися близько 600 спортсменів із 25 країн Європи. До складу збірної України потрапили і кобеляцькі спортсмени, чемпіонки України 2013 року, Марина Шуліка, Марина Левченко, Юлія Калашнікова та Яна Назарько. За результатами змагань команда з України зайняла друге загальнокомандне місце. Наших спортсменів нагородили десятьма медалями — чотири золотих, п’ять срібних та одна бронзова.

Тренер команди, майстер спорту Міжнародного класу з армспорту, срібний призер Чемпіонату Світу з армспорту, а віднині і Чемпіон Європи, Артем Письмак виборов срібну та золоту медалі.

Марина Шуліка здобувала перемогу чотири дні, за що отримала чотири медалі: дві золоті та дві срібні. Це максимальний результат збірної України з армспорту. Золото та срібло привезла Марина Левченко. Юлія Калашнікова здобула на чемпіонаті срібло і бронзу, а Яна Назарько, наймолодша учасниця чемпіонату, серед дванадцяти учасників зайняла почесне сьоме місце.

Минулого четверга в залі районного Центру культури та дозвілля відбулось справжнє свято спорту з нагоди відзначення кобеляцьких спортсменів — Чемпіонів Європи та переможців Всеукраїнських і обласних змагань. Серед присутніх у залі, в основному, були представники учнівської молоді. Спершу для привітань запросили кобеляцьку команду, яка відстоювала честь України на Чемпіонаті Європи. Доки спортсмени піднімались на сцену, глядачі стоячи вітали їх гучними та тривалими аплодисментами.
За словами Анатолія Таранушича, уперше в історії Кобеляцького району на одній сцені стоять одразу три чемпіонки Європи — вихідці з нашого району.

— Я думаю, що наші п’ятеро земляків здійснили подвиг, — сказав Анатолій Олексійович. — Адже перш ніж стати Чемпіонами Європи, кандидатами чи майстрами спорту, вони багато працювали. Чемпіонат Європи, який нещодавно проходив у Литві, був масштабним. У складі збірної України було сім команд. Із цих змагань жителі нашої області привезли шістнадцять медалей різного ґатунку. І десять з них наші спортсмени привезли в Кобеляки. Дівчата на Чемпіонат їхали кандидатами в майстри спорту, троє з них повернулися вже майстрами спорту.

На думку голови РДА, успіх наших рукоборців полягає в тому, що вони наполегливо працюють над собою і впевнено йдуть до своєї мети.

Наступним до мікрофону підійшов Артем Письмак. Він поділився своїми враженнями від Чемпіонату. У своєму виступі він висловив слова вдячності людям, які їх підтримували морально і фінансово. За словами Артема, рівень Чемпіонату Європи був дуже високим.

— Розраховувати на такий вдалий виступ, мені, як тренеру, було «фіфті-фіфті», — каже Артем. — Та результат, як бачите, перевершив сподівання. Чемпіонат Європи зібрав дуже сильних спортсменів, а тому ми не мали права на помилку, адже найменший прорахунок і дівчата могли посісти останні місця. Однією силою на Чемпіонаті Європи не переможеш, тут потрібна і тактика, і стратегія, а головне — режим. Тому зранку до самісінького відбою у дівчат був суворий режим під моїм наглядом. І я вам скажу, армія відпочиває (сміється спортсмен — ред.). Великим плюсом чемпіонату стало те, що  спілкування велося англійською мовою. Тому невеликий курс іноземної мови ми вже пройшли. Сьогодні багато людей мене запитують, у чому секрет нашого успіху. На мою думку, це наш цілющий, благотворний кобеляцький край. Адже ми тут народилися і є його частиною.

Насамкінець свого виступу Артем вручив офіційну футболку Чемпіонату Європи з армспорту Анатолію Таранушичу на знак подяки за підтримку.

Від імені батьків слово надали Олександру Письмаку.

— Наші діти гідно захищали честь України на Чемпіонаті Європи. Вони достойно боролися і показали силу духу кобеляцької землі. І нас, батьків, радує те, що вони постійно самовдосконалюються. Результат їхньої праці — це нагороди, які вони отримали. У них була мрія і вони її здійснили. Тому я звертаюсь до молоді: майте мрії, ставте перед собою завдання і цілі та втілюйте їх у життя, — сказав Олександр Васильович.

Цього дня не оминули увагою і решту спортсменів. Зокрема, команду дівчат з міні-футболу, які цього року двічі виборювали титул чемпіонів України в двох вікових категоріях 1998-1999 та 2000-2001 років. Також для привітань на сцену запросили чемпіонів області з боксу, які стали переможцями в березні цього року, Олексія Гущенка та Владислава Гелу та призерів обласних змагань: Володимира Федя, Владислава Песиголовця, Антона Савченка та Єпіфана Карюка.

Спортсменам та їхнім тренерам вручили дипломи й подарунки. Далі своїми музичними дарунками глядачів вітали місцеві артисти.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2013, 11:23 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації