Вхід | Реєстрація

Міський голова обіцяє навести порядок щодо торгівлі на тротуарах

У всякому випадку, це питання буде винесене на розгляд членів міськвиконкому.

У минулому номері «ЕХО» була розміщена публікація під назвою «Сказавши «А», потрібно продовжувати». У ній йшла мова про ситуацію на міських тротуарах, по яких, особливо в центрі Кобеляк, неможливо рухатися. І справа зовсім не в зруйнованому асфальті, а у величезній кількості різного краму, котрий виставляють із своїх магазинів місцеві бізнесмени. Група кобелячан обурені такою ситуацією, резонно вважаючи, що тротуари, згідно зі своїм основним призначенням, мають забезпечувати комфортний рух пішоходів.

Наступного понеділка, після виходу газети, ми зустрілися з міським головою Олександром Ісипом, щоб дізнатися його точку зору щодо ситуації з торгівлею на тротуарах. Олександр Михайлович розповів, що прочитав статтю в «ЕХО». І, у принципі, погодився з її змістом. Він сказав: «Влада Кобеляк завжди прислухалася і прислухається до думки громадян. І це дуже добре, що люди в нас небайдужі. Добре, що вони не замикаються на власних проблемах, не зациклюються на критиці влади, а дивляться навколо, роблять свої зауваження і пропозиції». Хоча міський голова водночас підкреслив, що в міськраду з даним зауваженням кобелячани ні в усній, ні в письмовій формі не звертались.

Але вжити адекватних заходів і знайти компромісне рішення Олександр Ісип пообіцяв. Зокрема він сказав: «Так, усі бізнесмени мають право організовувати виносну торгівлю біля своїх магазинів, але всьому має бути розумна межа. Не можна одному чи двом підприємцям організовувати справжній ринок у центрі Кобеляк, на тротуарі, та ще й в період, коли ми наводимо порядок у вуличній торгівлі. Є такий вираз: «Твоя свобода закінчується там, де починається несвобода іншого». Ось і в цьому випадку виставлений крам не має заважати проходу пішоходів. Ми винесемо це питання на засідання наступного виконкому. Напевне, доведеться розробляти і приймати регуляторний акт, який регламентуватиме і години вуличної торгівлі біля магазину, і кількість та асортимент краму й багато чого. Так, можна набрати номер та зажадати від бізнесмена все прибрати з тротуару, але це — телефонне право. Ми ж будемо діяти в правовому колі. І тоді не буде такого, що одному можна торгувати, іншому — зась. Цей документ за хвилину ми не створимо і за день порядок з виносною торгівлею не наведемо, але порядок буде — це я обіцяю».

Одночасно міський голова запропонував кобелячанам присилати в міськраду пропозиції щодо оптимізації виносної торгівлі у райцентрі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2013, 12:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації