Вхід | Реєстрація

Культпрацівників привітали з професійним святом

Культпрацівників привітали з професійним святом

Минулого тижня в районному Центрі культури та дозвілля відбувся святковий концерт із нагоди Дня працівників культури та аматорського мистецтва.

У ті дні, коли більшість людей відпочивають, працівники сфери культури працюють, аби порадувати відпочиваючих та забезпечити їм гарний і святковий настрій. Тому до  відзначення свого професійного свята кобеляцькі працівники культури також підготували цікаву концертну програму, аби порадувати глядачів.

Напередодні свого професійного свята працівники культури приймали безліч вітань. Першим зі сцени районного Центру культури та дозвілля з привітаннями звернувся голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— У переддень свята хотілося б привітати всіх культпрацівників: працівників будинків культури, клубних закладів і бібліотек. Окремо хотілося б відзначити аматорські колективи, яких у нашому районі десятки. Це і «Кобеляцькі джерела», і народний хор «Ветеран», і колектив «Ворскла», і «Чебреці», і «Іванівські куми» та багато інших. До речі, у районі цілих дев’ять колективів, які носять звання «народний», — сказав Анатолій Олексійович.

Голова райдержадміністрації адресував слова подяки працівникам музичних шкіл, бібліотечних та музейних закладів. Зокрема, подякував Миколі Скляренку, який протягом тривалого часу і донедавна очолював Кобеляцький музей літератури та мистецтв. Також слова вдячності він передав новому директору Тетяні Чешко.

— Я розумію, що сфера культури в районі сьогодні отримує не так багато, як би нам усім хотілося. Та я прекрасно розумію проблеми культури і намагатимусь їх поступово вирішувати, — підсумував Анатолій Таранушич.

Насамкінець свого виступу він вручив завідуючій районним відділом культури сертифікат на десять тисяч гривень.

— Сподіваюся, ви зможете придбати щось необхідне для розвитку культури в районі, — додав голова РДА.

Голова районної ради Юрій Тагадюк зазначив, що добре, коли в нашому районі не тільки зберігаються аматорські колективи, а й продовжують активно розвиватися. І побажав усім працівникам сфери культури, аби їхні плани та творчі задуми збувалися.

Після слів виступаючих настала мить нагородження. Культпрацівників запрошували на сцену, вручали грамоти та дипломи, дарували квіти і подарунки. Зокрема, відзначили колективи «Непоседы» Радянського сільського будинку культури, «Іванівські куми», хор «Криниця», «Чебреці» та багато інших. Гучними оплесками глядачі вітали на сцені директора районного Центру культури та дозвілля Тетяну Гуєвську. Відзначили зі сцени і ветеранів праці. Серед них були Микола Скляренко, Дмитро Срібний, Валентина Уткіна, Ніна Анохіна та багато інших.

Далі святкування Дня працівників культури та аматорського мистецтва продовжилось святковим концертом. Перед глядачами виступили безліч районних самодіяльних колективів. На святі були присутні і наймолодші таланти, які ще тільки починають розвиватися. Наймолодшою учасницею концерту була Ольга Скрильник. Дівчинка вдало дебютувала на сцені з запальною пісенькою про маму. Завершився концерт під «Гімн працівникам культури» у виконанні Ірини Свяченої.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2013, 09:26 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації