Вхід | Реєстрація

Весняний тиждень добра в школі

Весняний тиждень добра в школі

Усі знають: свято тримається на добрі та милосерді, і чим більше людей віритимуть у це, тим кращим буде наше життя. Нещодавно в Білицькій ЗОШ І-ІІІ № 1 ст. пройшов весняний тиждень добра.

Ініціатором даної акції є Всеукраїнський фонд «Крок за кроком». На протязі тижня були проведені широкомасштабні заходи, розроблені за зразком міжнародних стандартів якості діяльності громадсько-активної школи (ГАШ). Кожен день проходив під певним гаслом: «Лідерство в громадсько-активній школі», «Розвиток громади», «Послуги ГАШ», «Шкільна культура ГАШ». Увесь тиждень школа була відкритою для громади селища. Кожен міг долучитися чи то до благодійного концерту, чи то до майстер-класу місцевих майстринь рукоділля, чи то повболівати за сімейну команду під час спортивних змагань «Мама, тато, я — спортивна сім’я». Окрім того, учні школи готували і представляли стенди та плакати «Краса людини — в її вчинках». Приємно було, що жителі Біликів пам’ятають воістину прекрасних людей, що залишилися в історії своєї землі: учасника Великої Вітчизняної війни, учителя школи, майстра, засновника місцевого музею історії та прикладного мистецтва Василя Курловича, скульптора й архітектора Віктора Петренка, учених Георгія Писаренка та Олексія Івахненка, Героя України Раїсу Кириченко та багатьох інших. Життя людини коротке, але саме тому і треба поспішати зробити його добрішим та кращим.

Через тижневик «ЕХО» в школі дізналися про біду сім’ї Якименків із Кобеляк. Одразу  вирішили допомогти, адже ніколи не стояли осторонь чужого горя. Одразу ж комітет співпраці з педагогічним колективом і його очільниця, учениця 11 класу Людмила Данько, оголосили акцію по збору коштів. До нагоди став і благодійний концерт, який провели у перший  день весняного тижня добра. Артисти самодіяльності старалися якнайкраще, а глядачі (їх зібралося чимало) не лише аплодували, а й збирали кошти.

Під час трудового десанту волонтери допомагали людям похилого віку, впорядковували центральне кладовище, Братську могилу. Подібні акції вже давно стали традицією для білицьких школярів.
Під час спортивних змагань «Тато, мама, я — спортивна сім’я» батьки з дітьми демонстрували зразкову фізичну підготовку. Не стільки це були змагання, як справжнє спортивне свято. Сім’ї Олефіренко, Мухи, Багацькі і Немеш показали не лише злагодженість у змаганнях, а й приклад взаємопідтримки. Перемогла родина Немешів (Ігор, Марина та їх син Андрій). Призи для всіх учасників подарували місцеві підприємці: Олександр Бажан, Олена Бажан, Тетяна Кіщенко, Ольга Сененко.

Закінчився тиждень добра галереєю добрих справ, яку підготували учні школи. Це був своєрідний звіт про свої добрі справи і наміри. У останній день тижня шкільний танцювальний колектив «Ювента» (керівник Валерія Сухар) доповнив добрі справи ще однією перемогою в номінації «Бально-спортивні танці» на фестивалі «Козачок». Це відбувалося в Кобеляках. Адже чарувати людей майстерністю, долучати до мистецтва — це теж добра справа.

Тиждень добрих справ закінчився, але не може закінчитися саме добро, бо дарувати його іншим — велике щастя. Саме це усвідомлюють у Білицькій ЗОШ № 1 І-ІІІ ст.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2013, 12:50 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації