Вхід | Реєстрація

Щоб літні канікули пройшли спокійно

Незабаром для школярів пролунає останній дзвінок і розпочнуться довгоочікувані літні канікули. Вільного часу в дітвори побільшає. Хтось поїде з батьками відпочивати на море, когось чекають гостинні хати й зелені городи бабусь-дідусів, та немало й тих, котрі на довгі три місяці фактично будуть полишені самі на себе.

На жаль, деякі батьки не переймаються тим, щоб навчити дітей правильному поводженню на дорозі, не пояснюють їм, наскільки небезпечна необачність на проїзній частині. Як наслідок, травми чи смерть дітей під колесами транспорту.

Хочеться ще раз нагадати дорослим про необхідність особливого нагляду за дітьми в період канікул. Адже ані вчителів, ані вихователів поряд з дітьми в ці літні дні не буде. Тож багато чого залежить від самих батьків та від того, з якими напутніми порадами вони відпускають своїх синів і доньок на вулицю.

Якщо ви не в змозі постійно відслідковувати кожний їх крок, то ще раз повторіть із ними основні правила переходу вулиць і доріг, застережіть від ігор поблизу проїзної частини. Нагадайте своїй дитині прості правила безпеки: не можна виходити на проїзжу частину з-поза якоїсь перешкоди, а вийшовши з громадського транспорту, можна рушати через дорогу (звісно, по пішохідному переходу) лише після того, як автобус чи тролейбус від’їде від зупинки і не закриватиме поле зору.

Шановні батьки! Не подавайте дітям поганого прикладу, не порушуйте самі Правила дорожнього руху і не привчайте їх до цього.

Не зайве буде нагадати і водіям, що незабаром розпочнуться шкільні канікули, тож не завадить подвоїти увагу на дорогах. Наша спільна мета — зберегти власне майбутнє і майбутнє держави — наших дітей.

Особливо слід пам’ятати про це зараз, із наближенням літніх канікул, періоду, коли проблема дорожніх автопригод, за участю та з вини дітей, особливо загострюється. І ніхто не повинен залишатися осторонь її вирішення: ні батьки, ні вчителі, ні самі діти.

Забезпечте дітям повноцінний і безпечний відпочинок, збережіть їх життя і здоров’я!


Автор: Вадим Чумак, командир взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2013, 12:47 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації