Вхід | Реєстрація

Порядок оздоровлення дітей влітку 2013 року

Порядок оздоровлення дітей влітку 2013 року

Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 року № 2240-Ш із змінами та доповненнями передбачено, що за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) здійснюється надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам та членам їх сімей, у тому числі оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення (далі — ДЗО).

Часткове фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у ДЗО здійснюється відповідно до пункту 2.2 Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Порядок), затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 року № 17.

Граничні норми витрат на один людино-день у ДЗО в 2013 році становлять: у частині сплати вартості набору продуктів харчування — не більше 39 гривень та на лікування і культурне обслуговування дітей — не більше 3 гривень, тобто при тривалості оздоровчої зміни в 21 день, часткове фінансування за рахунок коштів Фонду становитиме 882 гривні.

Головною метою часткового фінансування оздоровлення дітей у ДЗО за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є покращення здоров’я дітей застрахованих осіб, що позначається на рівні захворюваності дітей та веде до зменшення витрат на допомогу по тимчасовій непрацездатності працюючих батьків із бюджету Фонду.

Організованими формами оздоровлення за участю коштів Фонду охоплюються діти віком від 7 до 18 років. Тривалість оздоровчої зміни в ДЗО повинна бути не менше 21 дня.

Для того, щоб отримати можливість вчасно оздоровити дітей, страхувальник повинен звернутись до дитячого закладу оздоровлення для отримання рахунку на путівки. У рахунку має бути зазначено термін зміни, кошторисна вартість путівки, у т. ч. вартість харчування, культурного та медичного обслуговування згідно з калькуляцією вартості путівки.

Із заявкою на часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення (додаток 1 до Порядку) потрібно звернутися до Кобеляцької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду та надати копію рахунку. Після надходження фінансування від Фонду кошти необхідно перерахувати дитячому закладу оздоровлення.

Страхувальник отримує путівки згідно накладної, копію якої направляє до Кобеляцької міжрайонної виконавчої дирекції Полтавського обласного відділення Фонду. У накладній повинно бути вказано кошторисну вартість харчування, медичного та культурного обслуговування. Враховуючи, що путівка повинна бути сплачена до заїзду, а фінансування проводиться на протязі 10 робочих днів, страхувальник повинен звернутись із заявкою на фінансування заздалегідь.

Якщо сума коштів, отриманих від виконавчої дирекції, залишилась невикористаною (незаїзд дітей до дитячого закладу оздоровлення), її необхідно повернути протягом трьох робочих днів.

Окремо звертаємо увагу фізичних осіб-підпрємців. Право на отримання соціальних послуг мають фізичні особи-підприємці, які беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.


Автор: Володимир Дігтяр, директор Кобеляцької МРВД ПОВ ФСС з ТВП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2013, 11:34 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації