Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відзначили талановиту молодь

У Кобеляках відзначили талановиту молодь

Минулого тижня в залі Центру культури та дозвілля відбулось районне свято «Засвіти свою зірку — 2013».
Це свято тих, хто успішно та результативно підкорював цього року інтелектуальні, творчі, спортивні та туристсько-краєзнавчі вершини. Уже традиційно в залі районного Центру культури та дозвілля наприкінці навчального року відбуваються урочистості, присвячені відзначенню талановитої молоді.

Цього року наші учні показали неабияку працездатність. Першими на сцену запросили переможців та призерів районних, обласних олімпіад, конкурсів та змагань. Разом із учнями на сцену піднялися їхні наставники. Зрештою, їх виявилося так багато, що вони зайняли всю сцену. Привітати їх вийшов голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— Щорічно, у переддень закінчення навчального року, ми збираємося в цьому залі, аби підвести підсумок року, — каже голова РДА. — Та подивитися, як ми всі разом спрацювали в інтелектуальному, творчому чи спортивному плані. Радує, що з кожним роком учнівські та педагогічні результати покращуються. Для прикладу, цього року в завершальному етапі олімпіад узяли участь 410 учнів нашого району. Це рівно на 50 більше, ніж минулого року. А якщо говорити про переможців, то цього року їх — 22 (у 2012-му було 11). Я вважаю, що це успіх, який є результатом тієї роботи, яку організували педагоги. Більш упевнено до цієї перемоги йшли наші діти з підтримкою батьків.

Зі словами вітання до учнів звернувся і голова районної ради Юрій Тагадюк.

— Я переконаний, що кожен із вас прославить наш край не лише в Україні, а й у світі, — сказав голова районної ради. — Хотілося б, аби з кожним роком наші діти покращували свої результати, а ми, дорослі, їм у цьому допоможемо.

У своєму виступі Юрій Іванович подякував учителям та батькам учнів, які роблять усе для того, аби діти з кожним днем ставали кращими.

Далі представники влади вручили учням дипломи та грошові винагороди за результативну участь в інтелектуальних конкурсах та наполегливість у досягненні поставленої мети.

Також вітали учнів, які мають не лише здібності до навчання, а ще вміють проявити свої творчі здібності. Їх також запросили на сцену та вручили подяки за активну участь у конкурсах. Глядачі вітали їх гучними оплесками.

Творчо-обдарованих учнів поздоровив перший заступник голови РДА Микола Шабалтій. Він зазначив, що Кобеляцький район славиться не лише високими досягненнями учнів у науці. Поряд з цим наші діти займаються художньою самодіяльністю та розвиваються в естетичному і духовному напрямках. Микола Павлович подякував учням та керівникам за їхні надбання та наполегливу працю. І результат цієї праці, за його словами, очевидний.

З гордістю представили і юних спортсменів Кобеляччини. Тим більше, що наш край завжди славився спортивними досягненнями. На сцену запросили футболістів, гандболістів і тенісистів. Зі словами вітання до спортсменів звернувся завідуючий сектором відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Віталій Детюк. Він також вручив спортсменам дипломи та грошові винагороди.

Не оминули увагою і юних пошуковців та туристів‑краєзнавців. Вони проявляють не меншу наполегливість, активність та відповідальність у поставленому перед собою завданні. Туристів також запросили на сцену та привітали їх.

Засвітити свою зірку успіху учням допомагають учителі — мудрі наставники та майстри своєї справи. Тому зі сцени їм подякували за знання і за те, що вони вчать не лише основи наук, а й того, як бути справжніми людьми. Особливі слова вдячності прозвучали на адресу батьків. Адже саме вони першими бачать і розвивають творчі здібності дітей. І саме педагоги допомагають вихованцям самовдосконалюватися та примножувати свої здобутки.

У подарунок для всіх присутніх місцеві артисти виконали музичні вітання.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2013, 15:44 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації