Вхід | Реєстрація

У Кобеляках садять чорнобривці, у Санжарах — троянди

У Кобеляках садять чорнобривці, у Санжарах — троянди

Ні для кого не  є секретом, що для всіх, без виключення , територіальних громад, особливо тих, що розташовані по сусідству, точиться явна чи прихована конкурентна боротьба. Навіть жителі маленького села, у кому двадцять дворів і тридцять мешканців, прагнуть в чомусь бути кращими від сусідів із аналогічної «забурбелівки». Зрештою — це нормально. Адже конкуренція, якщо вона є здоровою, виступає ледве не головним двигуном прогресу.

Здавна, хоча й неофіційно конкурують між собою  і Кобеляки та Нові Санжари, невеличкі районні центри на півдні Полтавської області. Особливо це стало очевидно в останні десять років, коли місцеві громади очолили амбітні і енергійні Олександр Ісип та Андрій Река. У кожного із цих керівників є власні переваги. Звичайно ж, є і притаманні лише їм недоліки.

Река, не дивлячись на старший вік, виглядає більш енергійним і публічним. Ісип — більш системним і прогнозованим і власних діях та організації міського господарства.

У Нових Санжарах нібито для розвитку селищної інфраструктури, для покращення естетичного вигляду робиться більше. Але дуже важко зрозуміти і виявити звідки на все це беруться гроші і скільки їх витрачається. У Кобеляках все відбувається якось «тугіше», але солідніше. Доки кобелячани передивляться все, що пропонується на http://www.acko.ua/e-store/xml_catalog/1876/, а новосанжарці вже світильники на вулицях запалили. Доки перші проекти якісь «в області» узгоджують, другі вже толоку організували. Та, водночас, кобеляцька влада, заклавши клумбу із чорнобривців і петуній, одразу прозвітує, що витратила на це 10.000 гривень. А санжарська розповість про «тисячу троянд», не надто афішуючи, скільки коштує це задоволення.

Різні підходи у керівників, різні стилі у населених пунктів. Хто кращий — визначити важко. Але Кобеляки й Санжари різні, і це вже добре.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2013, 08:44 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації