Вхід | Реєстрація

Час гопоти

«Гопота», «гопніки», «жлоби» — усе це слова синоніми. Це поняття, напевне, є вічним, як саме людство. У всякому випадку, на просторах колишнього Радянського союзу гопота існувала. Нині покійний Майкл Науменко, лідер пітерського рок-гурту «Зоопарк», навіть написав про них пісню. «Гопники — они мешают мне жить», — так співав музикант.

Гопотою називають малоосвічених і некультурних молодих людей, котрі виділяються своєю нахабною, агресивною поведінкою. Через низький інтелектуальний рівень у них немає пріоритетів у політиці, культурі та в інших сферах життя. Хіба що спортивний одяг — єдине стійке уподобання гопоти. Спортивні костюми не утруднюють рухи, у них зручно нападати на інших людей або навпаки — тікати від них. Крім того, гопніки люблять гроші, алкоголь і таких же, як вони, дурних дівчат. Як правило, вони не представляють великої небезпеки для суспільства, адже не мають ні організації, ні ідеології, їх легко відстежити і при необхідності поставити на місце. А місце їх, вибачте за вираз, — «на параші».

Та, схоже, що в сучасній Україні гопота виходить на новий, якісно вищий для себе рівень. Усе частіше і частіше в об’єктиви журналістів, новинні сюжети потрапляють бритоголові хлопці в спортивних костюмах. А їх поява закінчується одним — бійкою. Хлопці б’ють громадян, які сходяться на мирні зібрання, б’ють журналістів і навіть міліціонерів. Хтось скаже: «Бритоголові є скрізь, у всіх країнах світу». Так, є. Але у них, у «скінхедів» та представників інших радикальних угрупувань, є хоча б ідеологія. У гопоти, повторюсь, цього немає. Відчувши смак грошей і безкарності, вона битиме всіх.

А безкарність таки є. Більше того, явно прослідковується лояльність нинішньої української влади до гопоти. Показовою є реакція на події 18 травня Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Чиновник не засудив гопоту, не віддав розпорядження Міністру внутрішніх справ виловити і показово покарати молодиків у спортивних костюмах, котрі затіяли бійку в центрі Києва. Ні, Микола Янович наказав вжити каральних санкцій до журналістів, які в цивілізований спосіб намагались привернути увагу влади до актуальної проблеми.

От і думай, а чи не носив Микола Азаров у молодості спортивний костюм? Якщо носив, то все зрозуміло. Якщо ні, то має розуміти: завтра гопота битиме вже його.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2013, 10:32 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації