Вхід | Реєстрація

«Прориву не буде. Буде поступове покращення!»

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про оренду ставків, ремонт доріг та статті у «ЕХО».

Начальник сільськогосподарського управління Василь Михайлик, вийшовши на трибуну, розповідає присутнім про те, чого і скільки є у районі з водою. Зокрема, 57 ставків, 117 озер та 8 річок загальною протяжністю 239 кілометрів.

— З 57 ставків — 50 придатні для розведення риби. З них 26 мають орендарів, — продовжує Василь Олексійович. І наводить конкретні приклади вмілого господарювання. — У 2009-му на одному зі ставків птички по кошурові ходили. Зараз там можна моторкою пливти 4 кілометри і глибина скрізь до трьох метрів!

Василь Михайлик згадує орендарів з Полузір’я, Крутої Балки, Нехворощі, які, орендувавши ставки, запустили у нього рибу. Тепер організовують рибальство для себе та інших. Ціни на риболовлю у районі різні — від 30 до 100 гривень за місце. За словами начальника управління, відповідно до підписаних з орендарями угод, діти, жінки та ветерани мають право раз на тиждень ловити рибу у таких ставках безкоштовно.

Після того, як начальник управління закінчує доповідь, йому задають питання члени президії. Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс цікавиться, чому ж не знайшли орендарів для решти 24 ставків. На це питання відповідає начальник міжрайонного управління водного господарства Юрій Бовкун.

— Усе хороше вже давно розібрали. Те, що лишилось, не дуже придатне, — пояснює Юрій Олегович.

Відпускаючи Василя Михайлика з трибуни, голова РДА раптом задає йому несподіване запитання:

— А у якому ставку риба найдобріша?

Василь Олексійович трохи роздумує, потім відповідає:

— У Шедієвому. Там червоний карась самий добрий!

— А звідки ви знаєте? — весело цікавиться Сергій Шовкопляс. У залі сміються.

Наприкінці наради голова РДА повідомляє кілька приємних новин. Наприклад, радує автолюбителів звісткою про те, що у районі проводять ремонти доріг. Начальник райавтодору Володимир Скубій уточнює, що дорожники працюють на трасі Нові Санжари — Нехвороща. Там планують укласти 200 тонн асфальтобетону. Паралельно почали роботи у самій Нехворощі, де кладуть асфальт від гори у напрямку центру. Усього в цьому районі на ремонт траси буде використано 450 тонн асфальтобетону на загальну суму 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Коли перелік питань, винесених на нараду, вичерпаний Сергій Шовкопляс за доброю традицією зачитує присутнім редакційну колонку із «ЕХО». Нагадаємо, що у минулому номері вона була присвячена питанню фашизму. Почитавши редакційну, голова РДА пропонує присутнім разом розібратися у цьому непростому питанні. І навіть зачитує довідку із вільної енциклопедії Вікіпедія, у якій перераховує шість ознак фашизму. На думку членів президії, під більшість ознак підпадають дії членів ВО «Свобода».

Також Сергій Шовкопляс відповідає на деякі тези, викладені у редакційній колонці. Зокрема, пояснює, що економічного прориву у країні не сталося через світову фінансову кризу, від якої навіть більше за Україну страждають країни Євросоюзу. Що потяги «Хюндай», які відмовилися їздити українськими залізницями, замовляли ще при колишньому президентові Ющенкові. Що на ЄВРО-2012 дійсно хтось заробив. Але були це не присутні у залі, а власники кафе, ресторанів та інших закладів, які відвідували іноземні туристи. І що реформи — дійсно річ непопулярна, але ведуть вони до поступового покращення.
Підтримуючи голову, його перший заступник Володимир Тараненко зауважив:

— Якщо буде різкий прорив, може все поламати! Тому різкого прориву не буде. Буде поступове планомірне покращення!

До коментарів редакційної про фашизм долучається і голова ради ветеранів району В’ячеслав Семиволос. Він підтверджує, що ветерани засуджують будь-які прояви фашизму.

— Я вважаю, що молоді люди, які зараз про це говорять, ще не взнали життя. І взагалі не знають, що таке фашизм! — сказав голова ради ветеранів.

Наостанок обговорення Сергій Шовкопляс ще раз звертається до присутніх у залі. І зауважує: у редакційній написано, що фашизм більше нагадують дії владної Партії Регіонів.

— А більшість з тих, хто сидить тут, члени Партії Регіонів, — констатує голова РДА. — Отже, ми всі фашисти, якщо вірити автору.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2013, 11:32 | Нові Cанжари | Політика


1. 666 / 31 травня 2013, 11:49
А Ви,шановний Сергію Миколайовичу спробуйте "прийняти револьвери" від скронь тих нещасних депутатів,от тоді і подивимось скільки з них у пАРТІЇ р"И"ГІОНІВ!!!))))))
2. Юрій Лісовський / 31 травня 2013, 13:36
Фюрер у регіоналів - це самі знаєте хто.
3. Петро Дяченко / 31 травня 2013, 13:42
Хто б як не старий комуняка-партноменклатурщик Семиволос про це говорив.
4. Віталій Токовий / 31 травня 2013, 13:45
Під більшість ознак фашизму підпадають якраз члени ПР. Позиція ВО "Свобода" щодо вашої партії була озвучена ще Юрієм Михальчишиним, коли він назвав вас "шановними донецько-фашистськими окупантами".
5. Віталій Токовий / 31 травня 2013, 14:07
Як голова районної організації ВО "Свобода" закликаю всіх людей не боятися діючої влади. В нас вони далеко не популярні і можуть впливати на людей виключно своїми приховано-репресивними методами. Ще буде другий Майдан, шановні регіонали, і на цей раз там вже не буде толерантного, нерішучого Ющенка. Ви як чорт ладану боїтеся зараз найбільше Тимошенко, котра може вийти з в'язниці під тиском європейської спільноти, а також "Свободи", на яку ваші представники з усіх сторін метають фекалії. До речі, "антифашистський" посібник для дискредитації ВО "Свобода" ви вже отримали? "Партія Регіонів розробила ''фашистський посібник'' обов'язковий до використання"Посилання на blogs.pravda.com.ua
6. комуніст / 31 травня 2013, 19:32

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
7. місцевий / 4 червня 2013, 11:18
15. New York пише:
«— Якщо буде різкий прорив, може все поламати! Тому різкого прориву не буде. Буде поступове планомірне покращення!»

Та Таненко переплутав прорив і нарив. Це вони "можновладці" являють собою чиряк-який має терміновоипрорвати. Потрібно браття підніматись та давити ці чиряки доки вони не переросли в пухлини.
8. Юрій Лісовський / 4 червня 2013, 13:04
Утримати країну від кровопролиття - питання виживання активу Партії Районів.
Актив ПР показово, публічно знищує в країні будь-які паростки цивілізованості: у політиці, економіці, побуті.
Продажні суди, гвалтівники, мучителі і вбивці в міліції - це Партія Районів.
Продажна прокуратура на побігеньках у кримінальних авторитетів і «сматрящіх» - це Партія Районів.
Зруйнована, знищена правоохоронна система держави - це актив Партії Районів.
Голосування чужими картками в парламенті, «за того хлопця», всупереч Конституції нашої країни - це Партія Районів.
Засилля в органах управління державою малограмотними, корумпованими вихідцями з Єнакієвого, Макіївки та Донецька - це Партія Районів.
Нерозкриті вбивства бізнесменів і суддів - це теж Партія Районів. Відпущені на свободу кримінальні авторитети, процвітання ОЗУ «Люкс» і її філій в регіонах - це «заслуга» Партії Районів.
Членами, депутатами парламентської фракції якої бандити і є чи не в повному складі.
Актив Партії Районів - це «Розпилювачі» і корупціонери ще з часів Кучми: Рудьковський, Шуфрич, Волков, Губський і т.д., і т.п. Подібне липне до подібного: їх ріднить схожий спосіб життя - тільки за рахунок ближніх і наплювавши на закон. Наївно думати, що ці люди розлучаться з владою добровільно, в результаті яких-небудь демократичних процедур - останні події в Раді тому підтвердження. Поки донецька владна блатота і опозиція справно імітує баталії у студії Шустера, «закипає» вся країна.
Дорогий український метал не продається - китайсько-бразильський дешевше і краще. Українське вугілля не має збуту. НПЗ стоять. Будівництво «морозиться», йде в «недобудову». Безробіття стрімко зростає, тільки за лютий і тільки офіційно - 25 тисяч людей залишилися без засобів до існування. Кожен п'ятий українець мріє покинути країну. Внутрішні ціни на товари повсякденного попиту, їжу та одяг, побутову техніку та оргтехніку, авто і т.д. - у півтора, а то і в два рази вище, ніж у сусідніх Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини. Різниця - це персональний дохід активу Партії Районів, який осідлав всі товарні, експортно-імпортні потоки в країні.
Хабарі всюди - від школи і лікарні до міністерств, Верховної Ради та АП. Але найстрашніше: малограмотний актив Партії Районів у «союзниках» з «козачками» Кремля (Табачник, Журавський, Колесніченко, Ківалов) оголосив війну всьому українському в державі.
Українців у своїй країні - Україні роблять громадянами другого сорту. І цьому сотні прикладів, починаючи з придуманою в Росії «проблеми мови». Актив Партії Районів настільки тупий і примітивний, що не вчиться на власних помилках (2004-й рік). Настільки тупий і примітивний, що сам відрізає собі шлях до відступу, шлях до мирного «розрулювання» ситуації.
Активу Партії Районів в країні вже майже не з ким вести переговори: голодні, обкрадені «елітою», принижували роками українці слухати «донецьких» не будуть. Сьогодні актив Партії Районів вже практично не має простору для маневрів: переважна більшість населення країни чітко асоціює актив ПР зі злом, що твориться в країні, з конкретними бандитами і «сматрящімі».
Сховатися, якщо щось трапиться, буде ніде: в Росії - «ошкурять», забравши «бабло», на Заході - позбавлять «брудних грошей» (зачіпки знайдуться). І доля Березовського - з шарфиком у ванній - багатьом нинішнім багатим українцям ще може здатися раєм...
Це тільки здається, що банда - це сила. Банда - це зовні красиве, але недовге життя, біг, «хованки» і відстріл. Можливо - кримінальну справу і тривалий термін тюремний для тих, кому пощастить.
Кому не пощастить, треба згадати Румунію, 25 грудня 1989 року, та наведену світлину повісити у рамку замість портрета "пахана", щоб дивитися на неї кожного ранку та кожного вечора.
Дивитися та усвідомити, що цілком ймовірно, що скоро будуть такі ж світлини, тільки зроблені вже в Україні...
9. ГІСТЬ / 5 червня 2013, 11:15
Інколи здається, що наші керівники районного маштабу не зовсім розуміють які непоправимі процеси проходять в нашій державі, області, районі.Вони як попугаї повторюють з року в рік, що жити стало веселіше і краще, але для кого краще- ми розумієм. І коли такі поважні дядьки сидять і розсусолюють питання про фашизм, або обгаджують опозиційні сили, то стає зрозумілим настільки вони харазматичні, неефективні, безвідповідальні.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації