Вхід | Реєстрація

У районі зросла кількість пожеж

У районі зросла кількість пожеж

У зв’язку з сухою та вітряною погодою в нашому районі значно зросла кількість пожеж на полях та ділянках водно-болотяної рослинності.

Це, у свою чергу, стає причиною лісових пожеж як у державних лісах, так і в захисних лісових насадженнях. За словами директора Кобеляцького держагролісгоспу Юрія Волошина та співробітників МНС, найтиповіші випадки виникнення пожеж у лісі — це підпал. Цього року таких ситуацій, на щастя, ще не було. Та випадків необережного поводження з вогнем в лісі траплялося достатньо. Проте мало хто знає, що покарання за таке поводження — штраф у розмірі до десяти неоподаткованих мінімумів.

— Якщо підпали не межують із лісами чи захисними лісонасадженнями, то це ще півбіди. Але коли палає поряд із лісом, це викликає серйозне занепокоєння та спричиняє значні матеріальні витрати. Особливої шкоди завдають ті пожежі, які поширюються на площі молодняку лісових культур. А найменше пошкодження молодняка сосни вогнем неодмінно тягне за собою їхню загибель, а разом із цим і додаткові витрати на їхнє відновлення, — каже Юрій Волошин.

Як розповів начальник райвідділу МНС Володимир Богун, з початком весни почалося і масове загорання сухостою. Лише в березні  цього року було більше п’ятнадцяти випадків загорання сухої трави. І як тільки температура сягає далеко за позначку плюс, відпочиваючих в лісах бути не повинно. А для того, аби кобелячани та гості району не змогли заїхати до лісу на автомобілях, на території району встановлено близько тридцяти шлагбаумів. Та, як стверджує директор держагролісгоспу, їх постійно ламають і доводиться замовляти нові.

— Буває, що не лише залишають після себе багаття, а й просто кидають палаючі сірники та йдуть. А це, у свою чергу, стає причиною пожежі, — сказав Юрій Волошин.

Тому співробітники Кобеляцького держагролісгоспу та райвідділу МНС звертаються до всіх жителів нашого району з проханням бути обережними з вогнем у лісі і не порушувати правил пожежної безпеки. Адже це може призвести до непоправних наслідків.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2013, 14:45 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації