Вхід | Реєстрація

Подання заяв на єдиний податок триває до 15 червня

При реєстрації суб’єктом господарювання платником єдиного податку  або при переході на єдиний податок із загальної системи оподаткування слід знати деякі особливості…

Платник податків має протягом року (що передує переходу на спрощену систему) відповідати вимогам, встановленим Податковим кодексом України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі – кодекс). Критерії стосуються граничного обсягу доходу за рік, кількості найманих працівників, застосуванню деяких видів діяльності.

Щоб бути єдинником треба пам’ятати:

- що не можна займатися видами діяльності, які визначені пунктом 291.5 кодексу.

- що переходити на єдиний податок більше ніж один раз на календарний рік не можна.

- не мати податкового боргу.

Отже, якщо немає перешкод – заповнюйте заяву встановленого зразка та розрахунок доходу за попередній календарний рік і подавайте їх до податкового органу до 15 числа місяця, який передує початку нового кварталу.

Податкова служба повинна надати Свідоцтво платника єдиного податку суб’єкту господарювання протягом 10 календарних днів з дня отримання такої заяви. Якщо платник відповідає умовам спрощеної системи оподаткування, то йому видадуть свідоцтво платника єдиного податку. Якщо не відповідає, - видається письмова вмотивована відмова.

Свідоцтво платника єдиного податку діє безстроково. Його не треба  подовжувати кожний рік, як це було раніше.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2013, 14:55 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації