Вхід | Реєстрація

Красненське диво

Красненське  диво

У селі Красне є своє архітектурне диво. Усі жителі вже звикли до дворища-пустки, але в гостей села воно викликає цікавість.

Зараз по всій Україні люди будують незвичайні домівки. Наприклад, у глухому карпатському селі львів’янин збудував собі хатину з пляшок, а в Тернополі декілька ентузіастів будують оселі з соломи. У Красному теж знайшовся чоловік, який колись вирішив урізноманітнити свою обитель.

Василь Гнатович Бобров родом із Чумаків, що за Сухинівкою. Колись давно переїхав жити в Красне. На фермі познайомився з Тетяною Горбан, із якою залишився доживати віку. Мешкати стали в жінчиній хаті, яку Василь Гнатович і почав «удосконалювати».

Антоніна Яланська, жителька Красного, ось що розповіла нам про свого сусіда: « Веселий був дядько. Усе любив шуткувати. Правда, був трохи дивакуватий. Мабуть, усі творчі люди такі». Ще б пак, творчий — таку красу створити! Чоловікова хата вся покрита своєрідною ліпкою з різноманітного матеріалу: пляшок, битого скла, тарілок. Кожен малюнок неповторний та оригінальний. Чого тільки коштує «Кремль» посеред двору. Чоловік мріяв побудувати в себе вдома частинку Москви. Також у дворі стоїть недобудована бетонна споруда. Хтось каже, що то Бобров хотів звести каплицю, а хтось — щоб жити окремо. Також увагу привертає паркан. Він складений зі шматків бетону з різноманітними вкрапленнями: битих пляшок та скла. Усі свої мрії втілював у життя сам. Викопував у землі форму, заливав бетоном, а потім лаштував заготовку куди потрібно.

Ще одна сусідка Василя Гнатовича, Євгенія Гриценко, розповіла таку історію: «Колись у мене в хаті впала шафа, побилося дуже багато посуду та іншого приладдя. Так Бобров такий радий був! Зібрав усі шматочки та поніс до себе додому. Будувати…»

Сусіди розповідають, що Василь завжди приносив додому непотрібні пляшки, люди віддавали йому миски та кахель. Сам чоловік любив порсатися в розвалених будівлях у пошуках чогось потрібного.
« Якби не вмер Василь Гнатович, то все б довів до кінця. Запальним та завзятим був він чолов’ягою…» — каже Антоніна Яланська. Декілька років тому Василя Боброва на сухинівській трасі збили автомобілем. Смерть не дала чоловіку завершити заплановане. Тепер стоїть красненське диво в самотності, потроху розвалюється та припадає пилом.


Автор: Євгенія КАБЛУЧКА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2013, 13:31 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації