Вхід | Реєстрація

«У ампулах — не брати, у капсулах — не брати!»

«У ампулах — не брати, у капсулах — не брати!»

На черговій щотижневій нараді говорили про потонулого хлопчика, отруту від жуків та 12 мільйонів на дороги.

Чергова щотижнева нарада починається із сумної звістки. На водоймах району зафіксований перший (будемо сподіватися, що і останній) цього року випадок загибелі дитини. Як розповів начальник райвідділу МНС Юрій Шило, хлопчик 2007-го року народження без супроводу дорослих пішов на рибалку у селі Кунцеве. Знайшли його, вже потонулого, місцеві жителі. Обговорюючи нещасний випадок, представники влади звернулися до відділу освіти із проханням провести додаткові профілактичні бесіди з дітьми. Адже літні канікули щойно розпочалися.

Про статистику кримінальних злочинів за тиждень розповів начальник штабу райвідділу міліції Ігор Кіденко. Він, зокрема, згадав, що вночі з п’ятниці на суботу до міліції надійшло дві заяви. Одна — на роботу кафе «Престиж» у недозволений час. Інша — на гучну музику з автомобілів, розташованих на дорозі біля вище згаданого кафе.

Наступне питання стосувалося польових шкідників. Але членів президії більше непокоїв не американський білий метелик, а старий добрий знайомий усіх українців — колорадський жук.

— Чим бризкати від колорадського жука? — одразу поцікавився голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Я все скажу, — пообіцяла Ніна Михайлик, яка доповідала про боротьбу із шкідниками у районі.

Як спеціаліст, вона порадила купувати «Комфідор Максі» та «Анкару». Якщо вказана доза неефективна, то збільшувати її. Також Ніна Григорівна зауважила, що не можна купувати отруту для жуків, яка продається у ампулах і капсулах. Вона, зазвичай, є підробною. Як правило, ефективні препарати продаються у порошках або пробірках.

— У ампулах не брати, у капсулах не брати! Як же його визначати — на язик пробувати? — пожартував заступник голови райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

Наприкінці наради присутні говорять про найбільш болюче питання — ремонт доріг. Начальник райавтодору Володимир Скубій розповідає, що його організації закінчує роботи у Нехворощі.

— Там дуже велика ямковість була по селу. Щоб пройти 150 метрів, ми використали два «КРАЗИ» асфальту. А це — 25 тонн! — розповідає Володимир Михайлович.

Планують ремонтувати комунальну дорогу по вулиці Шевченка у селищі Нові Санжари. Щоправда, тут роботи виконуватиме не місцевий райавтодор, а інша підрядна організація. Заступник селищного голови Валентин Івашина зауважує, що коштів, які виділили цього року на ремонт, недостатньо.

— У минулому році нам дали 480 тисяч, у цьому — лише 280. Стан доріг значно погіршився, а коштів виділили менше. Ми підрахували, що зараз ремонту потребують 60 відсотків селищних доріг. А це сума найменше 12 мільйонів гривень! — приголомшує присутніх заступник селищного мера.

Звичайно ж, ніхто Новим Санжарам 12 мільйонів на дороги не виділить. Але добавити кошти з обласного бюджету можуть. Принаймні, у цьому запевнив заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт, який пообіцяв, що в області прохатимуть добавити коштів хоча б на Жовтневу.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2013, 12:17 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації