Вхід | Реєстрація

«Це — самозахват! І кримінальна справа!»

«Це — самозахват! І кримінальна справа!»

У Нових Санжарах не вщухають пристрасті навколо встановлення пам’ятника БМП. Роботи біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам розпочала селищна рада, а тепер продовжує благодійний фонд «Горобина».
Нагадаємо, що спочатку дуже довго точилися дискусії щодо місця встановлення бойової машини. Представники влади запевняли, що у парку Перемоги її поставити ніяк не можна, тому що там природоохоронна територія заповідника. Тому БМП пропонували будь-що поставити на трасі у Лелюхівці. Але після критики з боку афганців думка влади діаметрально змінилася. І ставляти бойову машину у парку стало можна.

Тут виникло інше питання — хто ж буде її встановлювати? Фонд «Горобина», який за сприяння народного депутата Олексія Лелюка і привіз машину у Санжари? Чи селищна рада, на території якої знаходиться і парк, і пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам? Спочатку здалося, що пальму першості надійно перехопив селищний голова Андрій Река, який розвинув у парку властиву йому бурхливу діяльність. До робіт залучили афганців, біля пам’ятного знаку зняли старий асфальт і поклали нову плитку. Голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Михайло Коркішко показав журналістам «ЕХО» кілька ескізних проектів майбутнього пам’ятника. Усі зійшлися на тому, що БМП має стояти на невеликому підвищенні, обкладеному каменем. Що буде викликати асоціації із горами, якими такі машини їздили у бойових умовах.

Лишалося дочекатися, доки неподалік знаку збудують постамент і БМП можна буде встановлювати. Невдовзі у парку дійсно почали земляні роботи, залили фундамент. Але, як з’ясувалося трохи пізніше, селищна рада до цього вже не мала ніякого відношення. А 11-го червня до журналіста «ЕХО» зателефонував заступник селищного голови Валентин Івашина і повідомив, що у парку Перемоги відбувається самозахоплення земельної ділянки та самовільне будівництво.

Коли ми приїхали на місце, Валентин Івашина розповів коротку передісторію. Показав і два листи, у яких благодійний фонд «Горобина» звертався до селищної ради. У цих листах керівник фонду не прохає селищну раду дати дозвіл на проведення робіт, а просто ставить її до відома, що «Горобина» буде працювати у парку.

«Погодження місця спорудження вище згаданого пам’ятного знака з виконкомом Новосанжарської селищної ради чинним в Україні законодавством не передбачене, оскільки цей пам’ятний знак не є пам’ятником місцевого значення», — йшлося у одному з листів.

Утім, у селищній раді з цього приводу були свої думки.

— Те, що робить благодійний фонд, це кримінальний злочин! — переконаний Валентин Івашина. — Адже відбувається фактично самозахват земельної ділянки і самовільне будівництво! Якби фонд хотів співпрацювати із нами цивілізованими методами, то було б два можливих варіанти співпраці. Або вони укладали із селищною радою договір суперфікції (передачі чужої ділянки для будівництва), або залучення коштів благодійної організації для робіт за проектом, який виготовила селищна рада. Але представники фонду на співпрацю не пішли.

Несанкціоновані роботи у парку почалися іще минулого тижня — у п’ятницю. Тоді селищний голова Андрій Река звернувся до райвідділу міліції із заявою. Роботи припинили, але на цьому тижні відновили знову. Щоправда, на об’єкті вже почала працювати інша бригада. Чи то фонду «Горобина», чи то газового управління. Доки ми розмовляли із Валентином Івашиною, на місці робіт зустріли і головного інженера УЕГГ Івана Бодака, і начальника УЕГГ Григорія Перерву, який, утім, міг був присутній там як представник народного депутата.

— Ми знову написали заяву до міліції, — пояснює Валентин Івашина. — Ви зрозумійте, ми не хочемо завадити встановленню БМП. Ми хочемо, щоб самовільне будівництво привели у відповідність до чинного законодавства.

Не дивлячись на заяву до міліції, роботи з облаштування п’єдесталу під майбутній пам’ятний знак продовжувалися і у вівторок, і зранку в середу.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2013, 13:47 | Нові Cанжари | Суспільство


1. М А Г / 17 червня 2013, 15:26
А що з цього приводу говорить прокуратура ? менти - зрозуміло, бояться Олексу Лелюка та його о "холопа ".А тепер запитання до нас: Ми що,самі не могли зібрати 40 тис.грн.(ціна з інтернету)щоб купити списане БМП,а не залежати від людини яка нас зневажає.
2. Белый / 17 червня 2013, 16:05
Поселковый совет имеет право на договорных условиях использовать небюджетные средства для создания элементов благоустройства.Логично Горобине перечислить деньги на счет поссовета ,обязательно указав целевое назначение.Хотя везде политика.
3. Ясен / 20 червня 2013, 17:49
7. чиач пише:
«ну вжеш добре діло робить ПР, для чого їм тут заважати, аякшо вичитувати ці бредові закони хто має право а хто не має, то воно годами все буде стояти...»
Я аплодую Чиаче твоїй недалекості.Сьогодні ПР взагалі невиконує багато законів,за які самі ж голосували.Отже якщо звалище радіоактивних відходів існуватиме сотнями років поряд з твоїм будинком,то нехай будують,ну їх ці бредові закони.Та ні!Самочинне будівництво є правопорушенням за своєю суттю,хоча має різні наслідки.Якщо влада(ПР) не виконує закону,то ми всі маємо моральне право чхати на ті закони.Щиро вітаю в анархічному суспільстві,без законів ,влади,держави.Чиач,це тобі підходить?
4. Фан / 20 червня 2013, 19:45
14. Ясен пише:
«.Якщо влада(ПР) не виконує закону,то ми всі маємо моральне право чхати на ті закони»

Шановний 13579qetuo - ось цими словами сказана моя думка про вас!
5. Лазарев П А / 21 червня 2013, 17:52
5. Лазарев П А пише:
«Нерадивые дети-ЗАСРАНЦЫ .»

6. АННА / 22 червня 2013, 20:36
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Люди, что вам не так? Вы попросили в Лелюка БМП-он привез. Сейчас ставит. А Река кипятком писает,1-проиграл выборы Лелюку,2-е сам не купил машину, 3-кричит самозахват вместо того чтоб порадоватся за афганцев. ну не дебил этот Река? хорошое дело поганит только людям на зло. Хорошо что не прошел в нардепы, так ему и надо козлу вонючему
7. Шахов П / 4 липня 2013, 11:15
Обережно - Ми з Донбасса !
8. Ясен / 4 липня 2013, 16:57
В нашій країні створено касту недоторканих: нардепи,довічні судді,прокурори,лампасні силовики,ну й президент.Будь-яка справа що стосується їх,озглядається не з позиції закону,а за принципом товщини шиї.Як там, якщо вас покусала собака робітника ,винен робітник і собака,а якщо губернатора,то винні ви самі.Так і з БМП ,Лелюк -недоторканий,отже оті наші закони у цьому випадку недіятимуть.Жити страшно!Але треба.Прийде час їх шиї похудають.
9. Рикошет / 4 липня 2013, 17:10
Ха!Оце тема.Мусолена,перемусолена.Ні я не про БМП,а про недоторканих.Корупція започаткована законами що ставлять над іншими людьми отих нардепів,прокурорів,суддів,президента.А боряться з нею,з корупцією самі найбільші корупціонери.
10. Шахов П / 4 липня 2013, 22:40
45. Ясен пише:
«.Прийде час їх шиї похудають.»

А ху-ху не хо-хо ?
11. про / 10 липня 2013, 21:31
програв вибори река-та хай успокоїться-чого соплі пускати тут /от нейметься його прихвосням-бабло мабуть невідробили-так розуму ж забракло
12. Ясен / 11 липня 2013, 07:38
54. про пише:
«програв вибори река-та хай успокоїться-чого соплі пускати тут /от нейметься його прихвосням-бабло мабуть невідробили-так розуму ж забракло»
Хлопці!Це один з обРИГаних провокаторів,з тих ,що ху-ху,хо-хо.Всі ми знаємо,хто вибори виграв,а хто купив значок.Хай тішаться лелючники нерозумні.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації