Вхід | Реєстрація

Посібник руденківського вчителя видрукували у Києві

Посібник руденківського вчителя видрукували у Києві

Навчально-методичний посібник «Обдаровані літературною творчістю» автора Тетяни Шинкаренко вийшов у столиці накладом у 500 примірників.

— Уже сім років у районі діє літературна студія «Слово». На базі Руденківської школи ми створили студію «Первоцвіт» для юних авторів. Щороку там організовуємо творчі звіти, — розповідає вчитель-методист Руденківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Шинкаренко. — При роботі з учнями я використовувала власні методичні розробки. У минулому році методист нашого районного методкабінету Лариса Добриденко порадила взяти участь у конкурсі Малої академії наук України.

Тетяна Шинкаренко відправила свої розробки на конкурс. І у 2011-му році перемогла в обласному етапі. У 2012-му її робота отримала диплом другого ступеня на всеукраїнському етапі. Тобто, фактично вона стала другою по Україні.

Після такого визнання до вчителя звернулися представники Національного центру «Мала академія наук України», які запропонували видати її розробки у вигляді навчально-методичного посібника. Авторка, звичайно ж, погодилася, і незабаром у київському видавництві ТОВ «Праймдрук» посібник вийшов накладом 500 примірників.

— Складається цей збірник з двох частин. Перша, теоретична — це методичні рекомендації вчителям-словесникам для проведення занять літературних гуртків. Друга частина — це зошит для практичних робіт на заняттях літературних гуртків, — пояснює Тетяна Шинкаренко, гортаючи сторінки збірника.

Авторка розповідає, що із накладу їй подарували всього десяток методичок. Тому забезпечити школи району написаним нею посібником не вдасться. Натомість кожен бажаючий може скачати електронну версію на сайті Національного центру «Малої академії наук» у розділі «Видання».

Автор Тетяна Шинкаренко дякує за допомогу в підготовці та друкові посібника методисту РМК Ларисі Добриденко та представникам Національного центру «МАН» Любові Панчук та Оксену Лісовому.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації