Вхід | Реєстрація

Університет Третього віку відправився на канікули

Університет Третього віку відправився на канікули

Улітку творчі дідусі та бабусі будуть набиратися сил та натхнення, аби восени знову зустрітися у стінах територіального центру.

— Улітку в усіх навчальних закладах, зазвичай, канікули. Не виняток і наш Університет Третього віку, — пояснює «студентам» їх незмінний викладач, працівниця терцентру Оксана Червона.

Перед тим, як відправити літніх відвідувачів університету на канікули, Оксана Червона вручає кожному сертифікат про те, що він відвідав курс занять. «Випускники» сміються і жартують. Потім ураз сумнішають. І згадують двох своїх товаришів, які у цьому році пішли з життя — Василя Казмірука та Марію Співак.

Після того, як усі сертифікати вручені, Оксана Червона дає слово голові ради ветеранів району В’ячеславу Семиволосу.

— Мені дуже приємно, що сюди приходять люди, які люблять живе слово, які мають свою думку і які самі можуть творити, — говорить В’ячеслав Мусійович.

Ганна Демиденко, одна з таких творчих відвідувачів університету, ділиться зі своїми друзями радістю. За її поетичну творчість жінку нагородили почесною грамотою Полтавської обласної ради із врученням нагрудного знаку. Доки її колеги із повагою оглядають нагороду, Ганна Демиденко читає їм свої вірші.

Наприкінці цього напівофіційного заняття перед учасниками університету виступає Юрій Дмитренко, історик і відомий дослідник козацтва. Він пропонує тему на одне з перших, уже осінніх, занять.

— У мене вдома є вишиванка, яку вишила моя бабуся-козачка. Цій вишиванці — 100 років. От я і пропоную на одному з наступних занять поговорити про різну техніку вишивки на Полтавщині, — пропонує Юрій Михайлович.

Його пропозицію гаряче підтримують. Завершується останнє заняття дружнім чаюванням за спільним столом. Після цього відвідувачі університету щиро дякують працівницям територіального центру і обіцяють прийти на заняття у новому навчальному році.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації