Вхід | Реєстрація

Куди їдуть відпочивати кобелячани

За вікном літо. Думати про роботу з кожним днем стає все важче й важче. Сонце припікає і всі думки направлені на літній відпочинок. Журналісти «ЕХО» вирішили дізнатися, де збираються відпочивати жителі нашого міста.

Більшість кобелячан організовують свій відпочинок за допомогою туристичних агентств або приватних перевізників.

Звичайно, усі мріють відпочити в найпрекрасніших куточках світу та отримувати обслуговування на найвищому рівні. Але мрії мріями, а все має відповідати розмірам нашого гаманця. Тому, у першу чергу, потрібно звернути увагу на те, яку суму ми маємо на відпочинок, а вже потім обирати, куди поїхати відпочивати.

Також треба вирішити, у якій компанії ви будете їхати на відпочинок: усією родиною з дітьми, у компанії друзів, удвох або поодинці. Від цього теж залежить рівень витрат. Крім того, треба визначитися з вибором програми відпочинку. Тобто, чи буде це спеціальне курортне лікування, просто засмагання і купання в морі, відпочинок із друзями, або ж подорож із екскурсіями та відвідуванням визначних пам’яток різних країн і міст.

Уважно вибирайте готель для проживання, щоб з’ясувати заздалегідь, на які послуги і рівень сервісу можна розраховувати, яка там система харчування, чи є знижки і тому подібне. Якщо ви хочете відпочити на Чорному морі всією своєю великою родиною, то можете, наприклад, зняти будинок у будь-якому курортному місті і купатися, відпочивати й засмагати скільки вам завгодно. Якщо ви вирішите скористатися послугами туристичних агентств, то аби не дуже дорого заплатити за путівки та проживання в готелях високого рівня, будьте в курсі пропозицій туроператорів, послугами яких ви хочете скористатися. Можливо, вам доведеться звернути увагу на «гарячі» путівки і тури, а також на відпочинок у самому початку або в кінці сезону, коли ціни не такі високі. Тільки тоді будьте готові в найкоротші терміни зібратися у відпустку.

Щоб заощадити кошти, часто доводиться жертвувати деякою відсутністю комфорту, наприклад, економити на транспорті, «зірковості» готелів або дальності розташування житла від морського узбережжя і так далі. Вибирає, звичайно, кожен сам для себе.

Якщо ви хочете відпочити, подорожуючи по різних країнах Європи, зверніть увагу на екскурсійні тури і автобусні поїздки, які й недорого обійдуться, і залишать море вражень. Крім того, про ці поїздки у вас буде довга пам’ять у вигляді безлічі фотографій у фотоальбомі. Загалом, усе залежить від ваших бажань і можливостей.

Ми вирішили дізнатися, що пропонують жителям нашого міста місцеві перевізники. Для цього переглянули рекламні оголошення, які надруковані в тижневику «ЕХО» та на рекламних щитах нашого міста. Пропозицій, поки що, не так і багато. Та з-поміж них можна обрати для себе найоптимальніший варіант як за якістю відпочинку, так і по ціні.

Перше оголошення ми побачили про поїздку на Азовське море, у Кирилівку. Чоловік, який узяв слухавку, розповів, що поїздки відбуваються комфортабельним автобусом щотижнево. Відправлення проводиться щосереди на 4 дні, щонеділі на 3 дні та щопонеділка на 7 днів. Вартість проїзду 280 гривень у обидві сторони незалежно від кількості днів, які ви проведете в Кирилівці. Також перевізник пропонує забезпечити відпочивальників житлом. За його словами, проживання в приватному секторі для вас може обійтися від 30 гривень із людини на добу. Мешкати в туристичній базі можна від 50 гривень.

Також ми побачили ще одне оголошення про відпочинок на Азовському морі, у Кирилівці. Зателефонувавши за номером вказаним в оголошенні, нам розповіли, що вони пропонують поїздки щочетверга на 4 дні та щонеділі на 5 днів. Вартість проїзду в обидві сторони 250 гривень. А проживання нам пообіцяли від 40 гривень із людини і вище.

Останнє оголошення було про відпочинок у Херсонській області, у селі Большевик. Жінка, яка підняла слухавку, розповіла, що вартість проїзду в обидві сторони становить 300 гривень. Кількість днів, які пропонують відпочиваючим, — 7. Умови проживання — «люкс». За словами жінки, «люкс» включає в себе наявність окремого туалету, душу та кондиціонера. Також там у наявності є ігровий майданчик для дітей, басейн і мангал. Розселення проводиться в туристичній базі. Вартість проживання в червні там становить 80-90 гривень. У липні-серпні — 90-110 гривень, а у вересні — 70-80 гривень. Також за окрему плату відпочиваючим пропонують харчування.

Ще одне оголошення ми побачили на рекламному щиті нашого міста. Зателефонувавши за вказаним номером, нам відповіли, що послуги надає туристична фірма міста Кременчук. Та якщо кобелячани виявлять бажання ними скористатися, то водій автобусу, у день виїзду до моря, забере відпочиваючих із Кобеляк. Агент туристичної фірми нам розповіла, що пропонуються щоденні поїздки до Чорного та Азовського морів: у Судак, Коктебель, Алушту, Кирилівку та інше. Вартість проїзду до Чорного моря складає від 380 до 400 гривень. До Азовського — 250. Великою перевагою, на думку агентів туристичної фірми, є те, що кількість днів, які ви проведете біля моря, може бути необмеженою.

— Ви можете відпочивати і п’ять днів, і тиждень, і два. Скільки забажаєте. Адже наші автобуси їздять дуже часто і зможуть вас забрати через будь-який час, — каже агент туристичної фірми.

Що стосується вартості проживання, то за словами жінки, вона становить від 60 гривень, у залежності від комфорту.

Також ми вирішили відвідати залізничну станцію «Кобеляки». Касир станції Євгенія Рубель нам розповіла, що нових маршрутів до Криму немає. Та пасажири мають можливість поїхати зі станції до Сімферополя. До речі, поїзд Кременчук-Сімферополь проїжджає через станцію «Кобеляки» щоденно. Вартість квитка залежить від дня тижня. У середньому — це 100-120 гривень за плацкартне місце. За словами Євгенії Володимирівни, поки що бажаючих поїхати до Криму через Бутенки не так і багато.

— Зазвичай, сезон відкриється ближче до кінця червня, — каже касир. — Та найбільше квитків до Криму продається в липні та серпні.

 

Як відпочиватимуть земляки

З настанням літа ми все більше задумуємося над тим, як провести свою відпустку та де відпочити. Хтось хоче провести довгоочікувану відпустку на дачі, дехто надає перевагу відпочинку на морі, а хто — подорожам за кордон. Скільки людей, стільки смаків. Поспілкувавшись із жителями нашого міста, ось що вони нам розповіли:

Анатолій, 27 років: Відпочивати взагалі не планую. Багато роботи. Та якби мав таку можливість, то обирав би відпочинок у залежності від фінансів.

Аня, 21 рік: Я люблю відпочивати в Криму. Кожного разу їду в нове місце. Люблю так подорожувати. У липні планую побувати в Судаку.

Рафік, 30 років: Я відпочиватиму вдома. У мене земля, огород. Роботи вистачить.

Алла, 26 років: Цього року я нікуди не поїду, бо маю маленьку дитину. Та якби їхала, то, звичайно, до Чорного моря.

Женя, 35 років: Я відпочиватиму в міру своїх можливостей. Місце для відпочинку обиратиму в залежності від того, чого хочу від самого відпочинку. Мені хочеться просто посидіти на морському пляжі Криму. Чесно кажучи, давно вже там не був.

Богдан, 28 років: Я працюю ціле літо. І зможу вирватись лише на пару днів. Уже протягом багатьох років відпочиваю з друзями на Голубих озерах Дніпродзержинського водосховища. Мені такий відпочинок подобається. Там дуже гарно.

Олег Вікторович, 51 рік: У відпустку не поїду, бо ніхто її мені не дасть. А відпочинком для мене буде робота в полі. Так що «курорт» у мене — на місці.

Оля, 25 років: Особисто я цього літа вибрала для відпочинку наш, український варіант. Адже їздити по країнах, не бачивши краси власної, — неправильно. Тому, можливо, поїду в Карпати.
Ірина Олександрівна, 52 роки: Я поїду в липні в Кирилівку. Візьму з собою онучку. Для мене це — найоптимальніший варіант. І їхати недалеко, і по ціні недорого.

Інна, 31 рік: Я вже давно відмовилась від Криму. Для мене найкращий відпочинок — за кордоном. Там я бувала вже багато разів. Нещодавно повернулась із Турції. Хоча це дорожче, ніж відпочивати в Україні, та сервіс і якість відпочинку там на найвищому рівні.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2013, 09:17 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації