Вхід | Реєстрація

Пластуни розпочали таборовий сезон

Пластуни розпочали таборовий сезон

У кінці травня полтавські пластуни,  члени Пласту — Національної Скаутської Організації України, провели молодіжну таборову зустріч у лісі поблизу села Ковалівка Полтавського району, якою розпочато скаутський літній таборовий сезон. Учасниками цього Свята Весни стало понад 30 дітей і молодих людей з Полтавщини.

Метою Свят Весни, які уже понад 14 років проводять пластуни, є відкриття літнього таборового сезону і підготовка до літнього таборування, а також перевірка у дітей та юнацтва скаутських умінь і навичок, набутих протягом року на заняттях у своїх виховних частинах. Це вміння в’язати вузли, ставити намети і облаштовувати табір, правильно скласти вогнище і вільно орієнтуватись за компасом, картою, сонцем і зорями тощо. А також це навички екологічного побуту в природі, життя в гурті і вміння не розгубитись у складній ситуації.

З 31 травня по 2 червня поблизу села Ковалівка Полтавського району на своє Свято Весни зібралися пластуни з Полтавщини. Після відкриття табір поринув у вир пластового життя, бо часу було мало, а розповісти та навчитись треба було багато чого. Незважаючи на погодні умови, які створювали пластунам перешкоди, ні дощ, ні вітер не злякали учасників свята і не зіпсували їм радісного настрою. Навпаки, це ще більше посприяло єдності молодих людей і їх духовному загартуванню. Під накриттям, не зважаючи на стихію, було проведено гутірки по впоряду, практичному пластуванню, ПМД, співах, історії Пласту. Цікавими для дітей були практичні навички в стрільбі, фехтуванні на шаблях. А увечері була ватра, біля якої пластуни брали участь у цікавих іграх та співали українські пісні. Усе промайнуло дуже швидко. Пластуни роз’їжджались по домівках, розвозячи по своїх селах і містечках чудові враження про табір, теплі спогади, бажання вдосконалювати себе в Пласті і сподівання зустрітися знову у пластових таборах. А ще — почуття величезної вдячності народному депутату України Юрію Бублику та ковалівському сільському голові Олександру Бублику за неоціненну допомогу у проведенні пластового заходу.

Свята Весни, які проводить Пласт, традиційно присвячені Святому Юрію — патрону організації, і тому несуть у собі глибокий духовний і виховний зміст. Подібні неформальні молодіжні акції стають все більш і більш популярними серед молоді України. Пласт традиційно використовує для проведення виховного процесу форми і методи, які дають найбільший виховний результат.

Усіх, кого зацікавив пластовий відпочинок, запрошуємо на наші наступні таборові свята. Дізнатися більше про Пласт та про умови виряду на таборовий відпочинок ви можете у представника цієї організації у Полтаві Євгена Янкевича. Контактний телефон: (050) 942-81-50.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації