Вхід | Реєстрація

Люди кажуть: «Чого ви збираєте? Дитина мала. Помре, то нічого…»

Люди кажуть: «Чого ви збираєте? Дитина мала. Помре, то нічого…»

У маленького Сашка Дробиша із Малої Перещепини два місяці тому лікарі виявили рак. Тепер батьки та рідні живуть однією надією — на лікарів, Бога та милосердних людей.

— Він не хворів ніколи. А тут раптом у рік і дев’ять місяців упав гемоглобін. Поїхали робити аналізи у Санжари. Там показало замість 120 — 60 одиниць. Повезли Сашка у Полтаву. Там йому перелили кров. А потім лікарі кажуть: «У нього не лише із гемоглобіном проблеми. У нього щось серйозніше…»

Маленького Сашка обстежили. І поставили попередній діагноз — нейробластома. Щоб підтвердити його, хлопчика потрібно було везти до Києва. У Київському інституті раку зробили необхідні аналізи і поставили остаточний діагноз: «Нейробластома заочеревинного простору, метастази в кістковий мозок, оболонки головного мозку, стадія 4, клінічна група 2».

— Я як почула той діагноз, то кричала мабуть на весь Київ, — починає плакати бабуся хлопчика, Валентина Володимирівна. — Сказали нам, що потрібно починати лікування. І так уже затягнули, доки підтвердили діагноз.
Для маленького Саші почалися важкі курси лікування хіміотерапією. Малюка по 9 діб не відключають від систем. Він уже пройшов два курси. Але скільки ще попереду — невідомо.

— Він так гарно бігав. А тепер і ходити перестав. Йому та пухлина тисне на спинний мозок. — продовжує розповідати бабуся. І з її очей знову починають литися сльози. — Я тільки плачу… Тому що вже не знаю, що робити.

За два місяці на лікування хлопчика батьки та рідні витратили близько 20 тисяч гривень. Попереду ще курси хіміотерапії, повторна діагностика у Києві і можлива операція, якщо пухлина достатньо зменшиться. Аби назбирати кошти на лікування, Валентина Дробиш хапається за будь-яку можливість: звертається до знайомих, ходить на підприємства і установи.

— Сьогодні приїхала в Санжари, пройшла по організаціях. Десь дали 50 гривень, десь 20. Хтось гривню дасть — і то спасибі. Деякі люди допомагають добрим словом. Є й такі, які кажуть: «Для чого ви збираєте? Дитина мала, помре — то нічого…». Як же так, ми ж його з отакісінького виняньчили. Лікар нам сказав, що воно виліковне. Потрібен тільки час. І гроші.

Валентина Володимирівна розповідає нам, що завжди допомагала збирати кошти на лікування іншим. І ніколи не думала, що колись доведеться звертатися за допомогою самій. Допомогти маленькому Сашкові можете і ви. Якщо не відмахнетеся. Не проявите байдужість. Її і без того у наш час вистачає. Але отаким хворим діткам байдужість не допоможе. Їх зможе врятувати лише милосердя. Яке усім і завжди зараховується. Якщо ви хочете і можете допомогти Саші Дробишу бодай гривнею, то вам знадобляться реквізити банківської картки. Ми їх і друкуємо:

Дробиш Валентина Володимирівна. Карта ПриватБанку, номер 4405–8858–2241–5243.

Тільки не кажіть, що на це у вас немає грошей. Можна не купити пляшку пива чи пачку цигарок, натомість пожертвувати 20 гривень, які можуть врятувати маленькій людині життя. Подумайте про це, перш ніж перегорнути сторінку.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2013, 11:42 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації