Вхід | Реєстрація

На Заворсклі пройшов зліт юних туристів

На Заворсклі пройшов зліт юних туристів

Більше ста дітей взяли участь у районних туристичних змаганнях, які відбувалися на лівому березі річки Ворскла, у мікрорайоні Заворскло.

Цього року щорічний зліт юних туристів проходив з 17 по 22 червня. Більше ста учасників із усього району, тільки-но приїхавши, розбили свої намети поблизу річки Ворскла. Протягом тижня діти жили в наметах, харчувалися їжею, приготованою на вогнищі, та оздоровлювалися.

У понеділок відбулося офіційне відкриття змагань. Опівдні всі учасники та їхні керівники вишикувалися на просторій галявині. Першим узяв слово директор районної станції юних туристів та головний суддя змагань Володимир Яловега. За його словами, змагання з туризму проводять задля підвищення рівня безпеки юних туристів під час подорожей, поглиблення та відпрацювання умінь і навичок надання долікарської допомоги та вирішення різних життєвих екстремальних ситуацій. Володимир Яловега ознайомив туристів із програмою змагань та технікою безпеки.

Зокрема, за його словами, змагання відбуватимуться в три етапи. У день відкриття проходитимуть районні змагання «Школа безпеки», під час яких діти вчитимуться надавати першу невідкладну допомогу при переломах кісток, серцевій недостатності чи термічних опіках. Також юні туристи вчитимуться рятувати потопаючого та людину, уражену електричним струмом.

Другий етап — це районні змагання зі спортивного туризму, які організатори поділили на спортивну та творчу програму. Під час спортивної програми діти повинні на швидкість в'язати вузли зі спеціального спорядження та пройти смугу перешкод. Що стосується творчого конкурсу, то всі десять команд, які беруть участь, повинні представити на розсуд членів журі літературно-музичну композицію, яка носить назву «Візитка команди». Під час цього етапу змагань учасникам необхідно найцікавіше представити себе. Також туристів оцінюватимуть у конкурсі «Туристичний побут», протягом якого суддівська команда здійснюватиме обхід табору, де облаштувались юні туристи. Члени журі оцінюватимуть планування табору, постановку наметів, стан збереження спорядження та дотримання протипожежних і природоохоронних норм безпеки.

У другий день змагань, за словами Володимира Яловеги, у Кобеляках відбудуться триденні навчальні тренувальні збори з підготовки команди Полтавської області до кубка України з велотуризму. Цього дня до нашого міста спеціально приїде команда з Полтави. До речі, чотири учасники цієї команди — це учні Солошинської школи.

Третій етап — це змагання з водного туризму. До програми включені такі види як коротка дистанція на катамарані та довга дистанція на байдарках. Також туристи будуть вдосконалювати свої навички з проведення рятувальних робіт на воді.

Насамкінець члени журі підведуть підсумки. За кожен вид змагань юні туристи будуть нагороджені грамотами.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2013, 12:50 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації