Вхід | Реєстрація

Нардеп Головко обіцяє відновити роботу шкіл через суд

Нардеп Головко обіцяє відновити роботу шкіл через суд

Про це народний депутат від «Фронту Змін» заявив під час зустрічі з жителями Комендантівки.

У цьому і в кількох попередніх номерах «ЕХО» ми висвітлювали події, пов’язані з намірами районної виконавчої влади призупинити роботу кількох навчальних закладів Кобеляцького району. Та вже в понеділок ця епопея отримала своє продовження.

17 червня в Кобеляцький район приїхав народний депутат Валерій Головко. Валерій Анатолійович потрапив до парламенту за списком «Фронту Змін». Він же очолює обласну організацію даної політичної партії. Дізнавшись про винесення на сесію Кобеляцької районної ради питання про призупинення роботи кількох навчальних закладів, Головко направив своїм однопартійцям директиву з вимогою голосувати «проти». Та, як ми знаємо, ледве не більшість «бютівців» та «фронтовиків» проігнорували це розпорядження. Цілком можливо, що в понеділок усередині цих організацій відбудеться «розбір польотів». Але то — їх внутрішньопартійні питання.

На зустріч із нардепом в Комендантівці прийшли не лише жителі села. Разом із Головком приїхала ціла делегація — кілька депутатів облради від «Фронту Змін» й «Батьківщини» та більше десятка районних обранців від цих партій. Прибув у Комендантівку і голова РДА Анатолій Таранушич разом із кількома підлеглими.

Валерій Головко очікувано розкритикував дії виконавчої влади не лише в Кобеляцькому районі, а й по всій Україні. За його словами, владі потрібна лише земля, на якій кілька тисяч гектарів будуть обробляти двоє людей. Для цього не потрібні школи, ФАПи та самі села. Усе робиться в угоду великому бізнесу.

Натомість нардеп заявив селянам, що має намір оскаржити дії влади в суді. Вдалий досвід, коли рішенням судів скасовували «призупинення» діяльності, за його словами, уже є. Головко сказав: «У мене є роз’яснення від міністра Табачника про те, що без згоди громади ніяких дій щодо шкіл проводити не можна. От йому я й направлю запит, чому, коли він бавиться на березі Дніпра, поряд закривають школи. Для початку нардеп пообіцяв надіслати свої звернення голові Полтавської ОДА Удовіченку та генпрокурору Пшонці, але застеріг: «Усе це я робитиму, якщо люди дійсно не хочуть закриття шкіл. У іншому разі мої зусилля будуть марною тратою часу».

 

«Нехай син Януковича позичить на школу півмільйона»

Більшість присутніх у своїх виступах запевняли, що не хочуть, аби їх школу закрили. Люди розуміють, що після «призупинення» вона вже не відновить свою роботу. Про це, до речі, говорили й представник влади. Зокрема, голова РДА констатував, що з п’яти шкіл, які «призупинились» із 2005 року, не відновила свою діяльність жодна.

Віктор Примостка заявив, звертаючись до представників влади: «Не розказуйте нам, що думаєте про наших дітей і знаєте, як їм буде краще. Ми їх батьки і ми вважаємо, що дітям буде краще в комендантівській школі».

Олексій Сідельник сказав: «У нас багато здібних дітей. Двоє грають за збірну району по футболу. Є учасники конкурсів і олімпіад». А жіночка похилого віку крізь сльози попросила: «Позичте в сина Януковича півмільйона, хай на школу дасть».

 

А якщо суд скасує?

Від імені виконавчої влади спочатку виступили Микола Шабалтій та Наталія Коваль. У принципі, нічого нового вони не повідомили. Лейтмотив виступів — дітям буде краще в більших школах.

Більше присутніх зацікавив виступ Анатолія Таранушича. Анатолій Олексійович, потрібно віддати йому належне, згадав, що перебуваючи в опозиції, «регіонали» завжди голосували проти призупинення роботи навчальних закладів. Та зараз, за його словами, часи змінилися. Передусім, стало набагато менше школярів. Таранушич запевнив, що не відчуває ніякого задоволення, підписуючи розпорядження про призупинення роботи навчальних закладів. Та він сподівається на те, що з роками ситуація в районі зміниться на краще. Також голова РДА повідомив, що вже до грудня має відновити роботу Білицький молококонсервний завод. Це більше 200 робочих місць і надходження до бюджету. Крім того, влада планує відкрити в районі два дитячих садки. Водночас Анатолій Таранушич підтвердив, що підпише розпорядження про призупинення діяльності навчальних закладів.

А тепер давайте разом пофантазуємо, що буде, коли Валерій Головко через суд доб’ється скасування рішення щодо закриття шкіл. Безумовно, судова тяганина займе кілька місяців. За цей час Анатолій Таранушич підпише розпорядження, школи «призупиняться», учителі отримають накази про звільнення і, можливо, працевлаштуються, автобуси поїдуть, бюджети сформують. І тут, бац, рішення суду про незаконність дій районних чиновників. Ой, що тут буде! Хоча, можливо, нічого й не буде, бо поїзд уже пішов.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2013, 14:55 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації