Вхід | Реєстрація

Сергій Галушко відвідав Америку за американські гроші

Сергій Галушко відвідав Америку за американські гроші

Нещодавно секретар Кобеляцької міської ради повернувся зі Сполучених Штатів. Та тільки-но він приїхав на рідну землю, як кобелячани почали припускати, що його поїздка відбулася коштом міського бюджету.

За коментарем ми вирішили звернутися до самого ж секретаря міської ради. За його словами, протягом десяти днів він був у Сполучених Штатах Америки за програмою «Відкритий світ», яка була заснована Конгресом США за ініціативи двох видатних учених і суспільно-політичних діячів Росії та США. У 2003 році програма була поширена і на Україну. Її головна мета — зміцнення взаєморозуміння та співробітництва між Сполученими Штатами та Україною шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями. Ця програма призначена для лідерів України — представників різних рівнів державної влади, громадських організацій та структур. І вона, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій відносно молодий вік (а це до 35 років включно), встигли проявити себе та показали лідерські якості.

Із Сергієм Галушком організатори зв’язалися за допомогою інтернету. Йому надіслали заявку і запропонували взяти участь у програмі. За його словами, фінансування відбувалося за рахунок Конгресу США. І, загалом, участь у програмі не передбачає жодних фінансових витрат із боку її учасників.
— У фінансові питання нас узагалі не посвячували. Та мені особисто було цікаво, у яку суму американській стороні обійшлася участь одного делегата. Насамперед, нас звільнили від сплати візового збору в 160 доларів. Переліт із Києва до Вашингтона американській стороні коштував від 1100 до 1200 доларів. На проживання, харчування і транспортні послуги вони витратили приблизно 2 тисяч доларів. З міського бюджету мені були відшкодовані лише кошти за переїзд із Кобеляк до Києва, адже я вирушав до Америки не відпочивати, а в службове відрядження, а це — 360 гривень, — розповів Сергій Станіславович.

Загалом, від України було делеговано дев’ять груп, по п’ятеро чоловік у кожній. Від Полтавської області був лише секретар Кобеляцької міської ради Сергій Галушко.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2013, 12:14 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації