Вхід | Реєстрація

У районі Золотого пляжу на людей нападають собаки

Про це редакцію повідомили жителі цього мікрорайону, що на околиці Кобеляк.

«Напевне, мене сам Господь спас, — розповідає Ірина Дмитренко. — Коли на мене напав величезний собака, я почала молитися». Жінка повідомила, що кілька днів тому вона їхала велосипедом на роботу і раптом на неї накинувся пес бійцівської породи. «І це вже не перший раз таке, — продовжує Ірина. — Не дуже давно тут в одному будинку оселились квартиранти і їх собака кидається на людей».

Слова сусідки підтверджує і Світлана Довгань, котра теж живе в районі Золотого пляжу. Вона розповіла, що вже боїться гуляти з маленькою дитиною по березі. За її словами, місцевим жителям постійно дошкуляє велика кілька собак, котрі вільно бігають біля річки. Світлана сказала: «У всіх цих собак є власники. Деякі з них — відомі і шановані в Кобеляках люди. Ми поки що через газету хочемо попросити їх по-людськи, щоб прив’язала своїх псів або хоча б одягли на них намордники. Інакше звертатимемось у міськраду». «Ви напишіть, може, ці люди прочитають, — додала Ірина Дмитренко. — І поясніть, як їх накажуть. А то я чула, що зараз права собак оберігають сильніше, чим права людей».

Секретар міськради Сергій Галушко погодився з тим, що не всі кобелячани виконують правила утримання собак. Він розповів, що адмінкомісія при міськраді щорічно складає кілька протоколів за неналежне утримання домашніх тварин. Щоправда, повідомив, що штраф за подібне порушення дуже незначний — 51 гривня. Також Сергій Галушко розповів, що в разі, коли людина постраждає від нападу собак як фізично, так і психологічно, вона має право звернутися до суду з цивільним позовом і шанси виграти його — дуже реальні. Якщо ж собака проявляє агресію систематично, то її навіть можуть вилучити. Таким чином, власники ризикують втратити своїх досить коштовних собак. «Якщо люди звернуться до міськради, то ми спільно з міліцією знайдемо і собак, і їх власників, — запевнив Галушко. — Ще не було випадку, коли не знайшли».

Також посадовець повідомив, що у разі, коли власник свідомо нацькує пса на людину, то йому буде загрожувати тюремне ув’язнення.


Автор: Євгеній УГРЮМОВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 червня 2013, 09:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації